Един от лидерите в авиоиндустрията в Европа планира да създаде

...
Един от лидерите в авиоиндустрията в Европа планира да създаде
Коментари Харесай

Сделка за €1 милиард може да създаде конкурент на летищата Хийтроу и Шарл дьо Гол

Един от водачите в авиоиндустрията в Европа възнамерява да сътвори нов летищен хъб на Стария континент, който да се конкурира с аерогарите в Амстердам, Франкфурт, както и с " Хийтроу " в Лондон, и с " Шарл дьо Гол " в Париж.

Гигантът IAG разгласи тези проекти, откакто удостовери, че е придобил основаната в Испания за 1 милиарда евро. Транзакцията би трябвало да завърши през втората половина на 2020 година.

След придобиването марката ще бъде непокътната, като ще бъде ръководена от Iberia, която също е част от групата на IAG, оповестява испанското издание Expansión. В холдинга влизат още марките Vueling, British Airways и Aer Lingus.

От холдинга считат, че с придобиването на Air Europa Мадрид може да се трансформира в нов огромен летищен хъб в Западна Европа, както и да стане главен подобен за полетите от Стария континент за Латинска Америка.

" Това обединяване е от огромно стратегическо значение за Мадрид като хъб за полети, като той изоставаше зад другите европейски водачи в това отношение ", показва изпълнителният шеф на Iberia Луис Гайего.

" Придобиването на Air Europa значи прибавяне на нова конкурентна и печеливша самолетна компания към групата на IAG, което ще трансформира Мадрив във водещ европейски хъб, позволявайки на IAG да се трансформира в водач при полетите до Южна Америка ", споделя от своя страна изпълнителният шеф на холдинга Уили Уалш.

Air Europa е една от водещите самолетни компании в Испания, като тя има полети до голям брой дестинации в страната и до 69 задгранични такива, в това число в Европа, Латинска Америка, Съединени американски щати, Северна Африка и Карибите. През 2018 година компанията е превозила 11,8 милиона пасажери, като тя разполага с 66 самолета.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР