Един от лидерите на радикалната палестинска групировка “Ислямски джихад Абдел

...
Един от лидерите на радикалната палестинска групировка “Ислямски джихад Абдел
Коментари Харесай

Al Jazeera: Един от лидерите на „Ислямски джихад“ е загинал в ивицата Газа

Един от водачите на радикалната палестинска формация “Ислямски джихад ” Абдел Рахман Шехаб е умрял в линията Газа вследствие на израелски обстрел. Това заяви катарският ефирен канал Ал Джазира, базирайки се на групата.

Според малкия екран  Шехаб е умрял дружно със фамилията си вследствие на израелски удар по град Джабалия в северната част на линията Газа. Не се дават спомагателни детайлности.

Новото изостряне на обстановката в Близкия изток стартира на 7 октомври с нахлуване на бойци на палестинското коренно придвижване Хамас от линията Газа в Израел. По последни публични данни вследствие на конфликти и обстрели измежду палестинците са убити повече от 1,2 хиляди души, към 5,9 хиляди са ранени; от израелска страна до 1,5 хиляди души са станали жертви на спора, съвсем 4 хиляди бяха ранени. Хамас изяснява офанзивата като отговор на дейностите на израелските управляващи против джамията Ал-Акса на Храмовия рид в Йерусалим. Израел разгласи прекосяване към положение на бойна подготвеност и цялостна обсада на линията Газа

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР