Един от лидерите на пазара на охранителни услуги в Пловдив

...
Един от лидерите на пазара на охранителни услуги в Пловдив
Коментари Харесай

Алфа СОТ подарява застраховки на клиентите

Един от водачите на пазара на охранителни услуги в Пловдив - Алфа СОТ, прави великодушен жест към своите клиенти, заяви шефът на сдружението Ангел Каракашев. Във връзка с 20-годишнината на компанията от началото на октомври 2018 година екипът започва акция, с която подарява на всички сегашни клиенти безвъзмездна застраховка на имуществото в техните обекти. Допълнителен бонус е и застраховката на конфигурираната охранителна техника. Това стана допустимо в следствие от реализирано договорно съглашение сред Алфа Сот България ООД и Дженерали Застраховане АД (част от Дженерали Груп).

„ По този метод нашите клиенти получават двойна сигурност. От една страна, охраняваме техните обекти, а от друга - в случай че настъпи увреждане на имущество още преди намесата на наши чиновници, застрахователното сдружение изплаща обезщетение за вредите “, изясни концепцията Ангел Каракашев. Той пое управлението на пловдивското сдружение при започване на февруари т.г., когато софийската компания с 24-годишен опит в сектора ЮСИС стана мажоритарен притежател в Алфа СОТ.

Стойността на компенсацията при настъпило застрахователно събитие е в размер от 500 до 1500 евро и зависи от цената на заплащаната такса по контракта за защита, подсигуряват от екипа на компанията. С новата екстра са застраховани и самите видеокамери, конфигурирани за наблюдаване и защита на обектите. „ В страната всеобщо се употребяват елементарни охранителни камери. За разлика от тях ние предоставяме съвременни камери за отдалечено видеонаблюдение. Идеята е да се усъвършенстват разноските на възложителя за сметка на живата защита на обекта, като резултатът от камерите е същият и даже по-добър “, безапелационен е оперативният шеф на Алфа СОТ Владимир Драганов.

Изчисленията на екипа демонстрират, че за интервал от 6 до 8 месеца инвестицията в „ умните “ камери се възстановява, след което възложителят излиза на облага, като в същото време получава защита на обекта на доста по-високо равнище.

„ Повече от 12 години предлагаме на клиентите защита с отдалечено видеонаблюдение, като сме извървели една еволюция - почнали сме с по-прости камери, каквито е имало преди време, а в този момент към този момент предлагаме услуга, основана на най-новите технологии. С нашите IP камери се разграничаваме от всички охранителни компании в България. Тази технология ни разрешава да следим всяко едно интензивно устройство до крайния клиент. Освен това дава опция за консолидиране на спомагателни охранителни системи като СОТ, надзор на достъпа, в това число и гласово обявяване.

Алфа СОТ разполага с съвременно оборудван мониторингов център, който получава, съхранява и обработва сигналите, идващи от всички системи за сигурност и надзор в цялата страна. Реакцията на получените сигнали пък се прави от автомобилни патрули, насочвани от употребяваните GPS системи.

" Имаме обекти, които са по-отдалечени, където има конфигурирано гласово обявяване. При тях от нашия център има опция да се пусне запис на самия обект. Например: „ Внимание, внимание! Навлизате в частна охраняема благосъстоятелност! Моля, напуснете неотложно! “, изясни Владимир Драганов.

В Алфа СОТ залагат и на непрекъснато развиване на софтуера, употребен за мониторинг. Друга разлика е, че при пораждане на алармено събитие операторът в центъра получава фотография, от която схваща каква е повода за задействане на системата и незабавно взима отношение по авансово конкретизиран логаритъм за реакция и деяние.

Системата е с благоприятни условия и да алармира автоматизирано при зародил механически проблем на охранявания обект - прекъснала връзка с интернет, изгоряло устройство и други Това се вижда първо в мониторинговия център и незабавно към мястото се насочва жива защита.

Алфа СОТ е една от най-мощните охранителни компании в Пловдив и района, която обслужва близо 7000 клиенти. Сред клиентите на компанията са община Пловдив, Гребната база, зала " Колодрума ", Младежкият център.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР