Един от лъвовете, изведени от зоопарка в Разград, постъпи за

...
Един от лъвовете, изведени от зоопарка в Разград, постъпи за
Коментари Харесай

Разградски лъв постъпи на лечение в София

Един от лъвовете, изведени от зоопарка в Разград, постъпи за лекуване и профилирани грижи в единствения народен избавителен център за екзотични животни – Зоологическата градина в София. Той беше докаран със профилиран превоз и при нараснало внимание от риск за утежняване на здравословното му положение.

При постъпване в Столичния зоопарк, лъвът Асен е диагностициран във очевидно тежко физическо и психическо положение. Към момента животното минава през разнообразни медицински прегледи, тъй че да се откри цялостното му здравословно положение, след което комисия от ветеринарни лекари ще набележи по–нататъшни ограничения за подобряването му.

Лъвът е настанен в обособена постройка, където има разполагаем четири огромни пространства, в част от които се организират и поредност от рехабилитационни извършения, за подсилване на физическото му положение. Лъвът Асен ще остане в Столичния зоопарк до трайното възстановяване на неговото положение, след което ще бъде превозен до едно от убежищата за огромни котки на фондация " Четири лапи ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР