Един от кандидатите за концесията на столичното летище - консорциум

...
Един от кандидатите за концесията на столичното летище - консорциум
Коментари Харесай

Кандидат за концесията на летище София иска да строи национален стадион

Един от претендентите за концесията на столичното летище - консорциум " Витоша ", изрази подготвеност да построи нов народен стадион, в случай че офертата му бъде утвърдена. В сдружението влизат Manchester Airports Group (MAG) и Beijing Construction Engineering Group (BCEG). От консорциум " Витоша " оферират да влагат 1.5 милиарда евро в аерогарата, само че и обособени 600 млн. в плана " Летищен град София ", в чийто център ще е именно нов народен стадион (построен по стандартите на УЕФА от категория 4), а също по този начин зони за търговия, отдих и развлечения.

В офертата се планува стадионът да бъде мултифункционален - освен за разнообразни типове спорт отвън футбола, само че също по този начин за концерти и фестивали. Ако консорциум " Витоша " бъде предпочетен, то има уверения, че строителството може да приключи навреме, с цел да бъде в поддръжка на кандидатурата на България за хазаин на Младежките зимни олимпийски игри през 2024 година, а също по този начин и за взаимните кандидатури с Гърция, Румъния и Сърбия за Евро 2028 и Мондиал 2030. " Нов стадион с емблематичен дизайн ще може да бъде употребен както за международни шампионати, по този начин и от жителите за ежедневни спортни действия ", коментира Греъм Фъргюсън, шеф по корпоративно развиване за MAG.

Преди дни основният проектант на София Здравко Здравков призна, че общината и спортното министерство разглеждат няколко разновидността къде може да бъде издигнат нов народен стадион.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР