Един от известните футболисти на ЦСКА от 80-те години Ангел

...
Един от известните футболисти на ЦСКА от 80-те години Ангел
Коментари Харесай

Легендата на ЦСКА Ангел Червенков застава начело на третодивизионния ФК Ямбол 1915

Един от известните футболисти на ЦСКА от 80-те години Ангел Червенков се завръща в треньорската специалност, само че в Трета лига. Бившият централен бранител ще води отбора на Ямбол 1915 от Югоизточната В група, оповестиха от клуба.

Червенков има голям опит в треньорската специалност, водил е редица водещи български тимове, а също по този начин е работил в литовското, украинското и словашкото състезание. Качествата, името и престижът му би трябвало да оказал помощ на ямболии да излязат от долните места в класирането, където са се наредили след есенния дял. В България е бил старши треньор на Черно море (Варна), Литекс (Ловеч), Локомотив (Горна Оряховица) – все в Първа лига. Също по този начин е бил помощник-треньор в ЦСКА.

За Ангел Червенков работата в Ямбол е самобитно завръщане към корените. Той е роден в Болярово, а дебютът му в професионалния футбол е точно с локалния отбор Тунджа (Ямбол). Като боец е притеглен в ЦСКА, където играе три години. След това кариерата му минава през Локомотив (Горна Оряховица), Етър (Велико Търново) и Монтана. Два пъти подвига шампионската купа на България – един път с армейците, и един път с Етър. Има 5 мача за националния тим на страната.

Тимът на Ямбол 1915 е на 15-о място от 20 тима в Югоизточната Трета лига с 18 точки, единствено 6 над зоната на изпадащите. През есента отборът записа 5 победи, 3 равенства, а в 11 срещи претърпя провали. Пролетният дял се възобновява на 17-и февруари.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР