Един от извършителите на снощните нападения във Виена е с

...
Един от извършителите на снощните нападения във Виена е с
Коментари Харесай

Австрийска медия: Атентатът във Виена има северномакедонска връзка

Един от причинителите на снощните набези във Виена е с генезис от Северна Македония,.
В обявата е посочен пост в Instagram на въпросния човек, като от фотосите се вижда, че държи автомат, мачете и револвер. Освен това е поставя клетва за честност към главатаря на " Ислямска страна ".
Според информация на изданието, мъжът е на 20 години и има престъпно досие. Твърди се, че е оповестил в мрежата желанието си да извърши атентата. Той е бил с двойно поданство - на Австрия и на Северна Македония.
Както заяви министърът на вътрешните работи на Австрия Карл Нехамер, атентаторът е бил наобиколен с експлозиви, автомат, револвер и мачете, " с цел да извърши тази гнусна офанзива против почтени жители ", показва БГНЕС
Министърът акцентира, че убитият от службите за бързо реагиране (WEGA) нападател без подозрение е бил последовател на радикалната ислямистка терористична формация " Ислямска страна ". На 25 април 2019 година е бил наказан на 22 месеца затвор за опит да замине за Сирия, с цел да се причисли към ИД. На 5 декември е освободен условно предварително.
Иначе, съгласно най-новата информация, във Виена са убити 5 души и са ранени 17, като 7 са в сериозно положение. Нападенията започнаха със пукотевица малко след 20 ч. на оживена улица. На други пет места в централната зона на Виена е имало набези, едно от тях е покрай основната синагога, друго - до операта.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР