Един от източниците на новини от бойните полета в Украйна

...
Един от източниците на новини от бойните полета в Украйна
Коментари Харесай

Как чеченските специални части всяват страх сред бандеровците

Един от източниците на вести от бойните полета в Украйна беше ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров. Чеченските специфични елементи в този момент вземат участие в освобождението на Мариупол и други нации на Украйна. Как са основани „ чеченските специфични елементи “ и за какво украинските националисти се опасяват изключително от бойци от този съветски район?

„ Чеченски специфични елементи “ е изразителен израз. Може да се напомни да вземем за пример нещо сходно в историята - " Дивата дивизия " от Първата международна война (официалното име е Кавказката локална кавалерийска дивизия), която включва конен полк от представителите на Чечения всред планинците на Северен Кавказ.

Сега това са полкове със особено предопределение " Север ", " Юг ", Ахмат Кадиров “, " Терек ", ОМОН на Чеченската република, в които служат към 30 хиляди чеченски военни. Всички тези елементи са част от Националната армия. Неофициално това е „ персоналната защита “ на Рамзан Кадиров, който акцентира, че за него заповедта на Върховния главнокомандващ е над всичко.

Подразделенията на „ Росгвардия “ вземат участие интензивно в специфичната военна интервенция в Украйна дружно с въоръжените сили на Руската федерация. Те извършват своите задания, чиято обща цел е демилитаризацията и денацификацията на Украйна.

Чеченските специфични елементи не вършат изключение: те работят там от първите дни, а тъкмо оня ден от Грозни потегли ново попълване всред бойците на специфичния полицейски полк. Съставът се състои извънредно от доброволци, стимулирани да вземат участие във военни дейности.

„ Чеченците са родени воини в своята историческа същина. Това е в кръвта на нохчиите, за които военната работа е най-почетна “, сподели докторът на историческите науки Михаил Басханов. „ Чеченците са служили както на Руската империя, по този начин и на руската власт - 9 души стават Герои на Съветския съюз, в модерна Русия 20 чеченци са удостоени с най-високото звание Герой, от които 11 са посмъртно “, напомня той.

Във военната работа има специфичност на манталитета на вайнахите - демонстративна самостоятелност, само че те са подготвени да се подчинят на „ мощна ръка “ и да рискуват живота си, когато извършват заповед. Силната им страна се демонстрира точно в националните формирования, където служат представители на един етнос, където всички са равни и престижът на редника е приравнен на пълководец. В армията това не е изключително добре пристигнало. Вероятно по тази причина чеченците образуваха звена в системата на Министерство на вътрешните работи и Националната армия, където правилото на териториално набиране на чиновници и военнослужещи е по-застъпен.

В хода на специфична военна интервенция в Украйна чеченските специфични елементи ще имат съответни задания точно тъй като принадлежат към структурата на Националната армия, а не към армейските елементи. Образно казано, те не са изпратени в офанзива, за това няма тежки оръжия, няма въздушна поддръжка. Но при ликвидирането на диверсионни групи, задгранични наемници, прочистването на обитаеми места от националисти ще се търси опитът на добре подготвените чеченски бойци. Те са в положение да работят дейно в дребни групи, не се смущават от численото предимство на съперника. В Украйна има мнение, че е по-добре да не се забърквате с чеченците, националните батальони се пробват да заобикалят директен контакт с тях.

Точният брой на чеченските специфични елементи в Украйна не се оповестява, както и тяхното местонахождение. Неофициално има известия за наличието им в Мелитопол, в АЕЦ „ Запорожие “, а също и покрай Киев. Главата на Чечения даже персонално посети Украйна, с цел да развесели сънародниците си, участващи в специфична военна интервенция. Съдейки по видеозаписите, Кадиров е бил на летище „ Гостомел “, което е завладяно от съветски парашутисти.

Самият Кадиров обаче, след думите за главната задача „ завладяване на Киев “, стана извънредно известен в обществените мрежи. Например китайският новинарски уебсайт „ Уичат “, който заменя „ Инстаграм “, „ Уотсъп “ и „ Тик-Ток “ за китайците, е цялостен с видеоклипове в поддръжка на съветската специфична интервенция. Особено известни са видеоклиповете с Путин и Кадиров, бойци от чеченските специфични елементи.

Самият Кадиров в този момент приказва за триумфите на чеченските специфични елементи в Украйна в своя канал в „ Телеграм “, загатва отряда на ОМОН „ Ахмат-Грозни “ под командването на Анзор Бисаев, който взе участие в специфична интервенция и се намира близо до Киев.

Началникът в Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация генерал-майор Валерий Флустиков не може да си разреши сходна „ информираност “. Неговите подчинени, известни от март 2014 година в Крим като „ учтиви хора “, са по-скоро „ невидими хора “, чиято работа става известна едвам след привършване на задачата или даже не се разкрива в продължение на доста години. Въпреки това е известно, че съветските елементи вземат участие в специфична интервенция в Украйна, допустимо е те да са се появили там преди 24 февруари - разузнаването зад линията на фронта също е включено в тила на специфичните елементи.

„ Сега несъмнено няма да намерите публични отчети за дейностите на специфичните елементи в Украй “, сподели полковник от запаса, член на Координационния съвет на Ветерани от специфичните сили на въоръжените сили на РФ Александър Хаев. „ Хората от нашата специалност избират да не се популяризират, главното тук е, че са си свършили работата и са си тръгнали незабелязани. Винаги е било по този начин и, да речем, в същия Афганистан нашите обособени бригади от специфичните сили дълго време бяха маскирани като елементарни мотострелкови бригади, тъкмо като обособени роти, те не издаваха принадлежността си и се назоваха " Кабул “ или по различен метод “, добавя той.

Сега, счита той, по време на интервенцията в Украйна армейските специфични елементи също са " криптирани ", най-вече като парашутисти, с които има аналогия в униформата. Отново силите за специфични интервенции включват 45-та бригада на специфичните елементи на ВДВ и по-късно се пробват да схванат къде е. Но по естеството на осъществените интервенции за преодоляване на атомните електроцентрали в Чернобил и Запорожие, военните летища и организирането на „ коридори “ за евакуиране на цивилни от блокираните градове, мога да предположа, че става дума за специфични елементи, които са работили.

Освен оповестените от Кадиров специфични елементи от Националната армия, в Украйна може да вземат участие и други специфични елементи. В Русия ги има много, те, в допълнение към Главното ръководство на Генералния щаб, са в Ракетните стратегически войски, които се занимават с защита на пускови площадки за стратегически ракети. Има специфични елементи на ФСБ, Министерството на вътрешните работи и Националната армия, даже Федералната затворническа работа имат сходни подразделения. Тези ведомствени структури със особено предопределение имат своя богата история и неповторими бойни дейности.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР