Един от изписаните излекувани от коронавирус пациенти е ски инструкторът

...
Един от изписаните излекувани от коронавирус пациенти е ски инструкторът
Коментари Харесай

Излекуваният ски учител: Отслабнах 8 кг, имах температура 10 дни

Един от изписаните излекувани от ковид пациенти е ски инструкторът Веселин Ангелов от Троян. 38-годишният мъж споделя по какъв начин е минал през тежкото тестване.

Ски учителят изясни, че първата седмица имал извънредно висока температура и болки в мускулите. След като температурата не спадала, потърсил лекарска помощ в болничното заведение в Разлог.

Прибрал се в Троян, след което го приели в Инфекциозната болница в Ловеч. След две негативни проби ски учителят е изписан и е към този момент вкъщи, където ще прекара още 28 дни под карантина.

„ От през вчерашния ден съм у дома. Първата седмица беше много мъчно, тъй като температурата не спадаше. Успяха да я овладеят чак на десетия ден. Приемах три антибиотика, като два от тях бяха венозно. През първите 5-6 дни нямах никакъв вкус и ми се виеше свят. Подобрението стартира чак след седмица, която беше доста тежка “, споделя Веселин пред Нова ТВ.

Той споделя, че симптоматиката при него е протекла друго. През първите 3-4 дни е имал температура и болки в мускулите. Нямал е кашлица и не се тормозил, че може да е ковид.

„ Аз рядко пипвам и грип, имам мощен организъм и нямам база за съпоставяне с друга простуда. От през вчерашния ден започнах и ново лекарство, което би трябвало да одобрявам още една седмица. За тези две седмици отслабнах 8 кг. Чувствам се изнемощял, само че се надявам ситуацията да се усъвършенства “, споделя Веселин.

Според него е допустимо да е бил инфектиран от туристи от Англия или Израел, каквито били гостите на лифта в последните дни. Пробите на брачната половинка и детето му са негативни.

„ Температурата остава в продължение на доста дни и доста значима роля играе самият организъм. Точно това е и повода, заради която възрастните хора не могат да преборят вируса в доста от случаите “, прибавя той. Споделя, че вирусът го има и хората не трябва да подценяват ситуацията. /tribune.bg

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията. 
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР