Един от изпълнените големи проекти на кмета на район Илинден“

...
Един от изпълнените големи проекти на кмета на район Илинден“
Коментари Харесай

Ремонтът Ларгото в ж. к. „Захарна фабрика“ приключи

Един от изпълнените огромни планове на кмета на регион „ Илинден “ господин Иван Божилов е ремонтът на Ларгото – вътрешноквартална улица и зона за разходка и отдих, ситуирана в ж.к. „ Захарна фабрика “. За това се споделя в обществената мрежа, информира Столица.бг

Отбелязва се, че дейностите по ремонта и обновяването на Ларгото са се изразявали в пренареждане на паважната настилка на улицата, цялостна реорганизация на островната пешеходна алея с нова настилка от унипавета и построена налична среда под формата на рампи за хора с увреждания.

Вече са инсталирани 18 нови пейки и 6 нови кошчета за отпадък. В градинките са засадени млади розови шубраци, като желанието на Кмета е да се развие един прелестен квартален мини розариум.

„ Захарна фабрика “ е един от най-старите жилищни квартали в София. Той има остаряла инфраструктурата, която се нуждае се от обновяване и реорганизация. Кметът споделя, че му се желае това да се случва с по-ускорени темпове, само че всичко зависи от финансовите благоприятни условия. Голямо преимущество е, че няма доста високо строителство, а междублоковите пространства са зелени и просторни.

Освен настоящата поддръжка и ремонт на улици и тротоари, залегнали в годишната стратегия на районната администрация, задачата на Кмета е годишно най-малко една вътрешно квартална улица да бъде напълно ремонтирана – през актуалната година това е ул. „ Божана “ в ж.к. „ Захарна фабрика “, която е основна улица за квартала.

Наред с по-големите планове, са ремонтирани поетапно и предвид на финансовите благоприятни условия и прилежащите тротоари на санираните блокове в ж.к. „ Захарна фабрика “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР