Един от играчите на националния отбор по волейбол Мартин Атанасов

...
Един от играчите на националния отбор по волейбол Мартин Атанасов
Коментари Харесай

Мартин Атанасов: Европейската квалификация ще бъде много по-трудна

Един от играчите на националния тим по волейбол Мартин Атанасов беше доста отчаян от трагичното проваляне с 2:3 от Бразилия. Загубата не разреши на отбора ни да завоюва виза за Олимпийските игри през 2020 година.

"Имахме криле първите два гейма и половина. Но, за жалост, не успяхме да натиснем задоволително съперника. Имахме своите моменти и в третия, и в четвъртия гейм. Не издържахме на напрежението. Бразилия заигра по-силно, на нас ни спадна играта, почнахме да бъркаме. Не можахме да отиграем лесните обстановки и по този начин пристигна спадът в играта ни. Чувството да играя против Бразилия в подобен мач с подобен залог е неповторимо. Не съм гледал доста от другата страна”, показа Мартин Атанасов.

„ Стараех се да оказвам помощ на моя тим. Не знам на какво тъкмо се дължи спадът. Играеш, играеш - всичко върви и в един миг нещо се обърна. Дойдоха 3-4 обикновени неточности и от тях всичко потегли надолу. Може би ни липсваше и малко опит в тези обстановки. Във значимите обстановки ни липсваше точно това. Имахме и мачбол. Не ни се получиха нещата в най-важните моменти ", съобщи Мартин Атанасов.

"Смея да кажа, че на европейската олимпийска подготовка ще бъде доста по-трудно, в сравнение с в този момент. Ако играем, както в първите два гейма през днешния ден, ще отидем на Олимпийски игри. Но такава форма не се поддържа толкоз елементарно. Надявам се да се класираме, само че хората не би трябвало да имат толкоз огромни упования, колкото имаха в този момент ", добави Атанасов.

И изрече благодарности към публиката във Варна и почитателите в цяла България: "Атмосферата беше неповторима. Залата беше претъпкана. Мисля, че и цяла България е гледала този мач. Особено в първите два гейма летяхме. После - не се получиха нещата. Но желая да благодаря на цяла България за мощната поддръжка и се надявам да ги зарадваме в европейския шампионат. "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР