Един от хитовете на годишното изложение за потребителска електроника в

...
Един от хитовете на годишното изложение за потребителска електроника в
Коментари Харесай

Умно устройство определя диета по дъха на човек

Един от шлагерите на годишното ревю за потребителска електроника в Лас Вегас СЕS 2019 е устройството “Лумен ”, което проучва дъха на човек и на негова основа избира оптималната хранителна диета, съобщи Би Би Си.

Устройството, сходно на електронна цигара, е обвързвано с приложение на смарт телефона, което разкрива какъв брой дейно работи храносмилателната система и по какъв начин се изгарят калориите. Принципът на работа на изобретението се състои в това да проучва равнището на въглероден диоксид в издишания въздух. Според основателите това разрешава да се наблюдава процесът на обмяна на веществата, който също така преобразува признатата храна в сила. Приспособлението може да остави в предишното потребността да се пресмята количеството на захарта в едно или друго ядене, както и калориите. След това приложението оповестява на потребителя какво в по-голяма степен изгаря неговият организъм – въглехидрати или мазнини.

За тези, които не се нуждаят от диета, компанията “Уилкинсън бейкинг ” пък показа своя хлебен бот. Машината независимо подготвя и пече самун, а също по този начин може и да го продава. Нужно е единствено зареждане, след което устройството смесва брашното, водата и маята в нужните пропорции, пече хляба и го подрежда в стъклена витрина да се охлади.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР