Един от греховете на Ахмед Доган е, че не направи

...
Един от греховете на Ахмед Доган е, че не направи
Коментари Харесай

Доган и Путин си приличат по презрението към България


Един от греховете на Ахмед Доган е, че не направи и опит за интеграция на етническите групи в България. Той постоянно е имал потребност от антидемократична борба, с цел да продава концепцията си за отбрана. Стратегията му е " отбрана против гласове ". Той ги пази, те му дават гласа си, а след това той търгува с него.

Постепенно Доган натрупа електорално благосъстояние, което се разгръща надалеч оттатък етническия му електорат. И продължава да търгува с него и да натрупа. Сега е завзел Народното събрание (който не сподели и гък против ред други завоевания), прокуратурата, множеството национални медии, регулатори и други институции. Всичко това няма нищо общо с етническа принадлежност и би било огромна неточност някой да се пуска по етническата или националистическата пързалка. Става дума за пари и власт и за надълбоко вживяване в холивудски сюжет за надзор, недостижимост, пренебрежение, рози и био зеленчуци.

Основният въпрос е какво направи, и продължава да прави Доган вероятен. Отговорът е комплициран и отегчителен във времето - най-малко в последните 30 години, само че може и повече - 75, 140 или 600. Колкото и да е, в случай че би трябвало да сложа една дума за заглавие на сериала за Доган, може би бих избрал думата " пренебрежение ". Презрение към личния му електорат (добре демонстрирано във видеото за това кой разпределя порциите), пренебрежение към останалия електорат, пренебрежение към институциите и към българската страна.

Много сходно пренебрежение към България храни и Путин и огромна част от неговото обграждане - също неведнъж демонстрирано. Това евентуално ги свързва и прави Доган натурален наместник на Путин в България, в това число и посредством съвсем кримското завладяване на Росенец, за което някой ден някой може да каже, че има исконни права върху него, тъй като е част от земята на „ Лукойл “ и неговото анексиране си е напълно в реда на нещата и изцяло съобразено със законите на това, което Политико добре дефинира като Deep State (дълбока държава).

Путин има този имперски гений - да намира безскрупулни наместници, които да управляват присъединени територии. Кадиров в Чечня е завладяващ образец. Между пребития нощес студент по право в Хага (какво тъжно иронично съвпадение) и Путин стоят 100 звена и 200 бушона, които могат да горят, до момента в който Путин лови риба в сибирските реки, а дребният наместник Доган подрязва рози.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР