Един от големите таланти на българския волейбол Аспарух Аспарухов ще

...
Един от големите таланти на българския волейбол Аспарух Аспарухов ще
Коментари Харесай

Новия Казийски ще играе при Матей Казийски в полша

Един от огромните гении на българския волейбол Аспарух Аспарухов ще продължи кариерата си в полския Шчечин, където от идния сезон ще се изявява и някогашният национал Матей Казийски.

Волейболистът, който през последния сезон игра за Монтана, ще подпише контракт за 1 година по-късно този месец, когато навърши пълноправие. Трансферът в Полша е крачка към огромната цел.

“Проектът на тима е доста огромен. Има състезатели на високо равнище и това са нещата, които ме завоюваха, с цел да взема това решение.”
 ЦСКА - Монтана @@@

“Категоричен бях, тъй като знам, че това е пътят, който би трябвало да извървя, с цел да играя на най-високо равнище. Това е първата стъпка”, показа Аспарухов пред NOVA .

Наскоро за състезателен доректор в Шчечин беше назначен един от най-успешните български треньори Радостин Стойчев.

“Той и щабът му работят на най-високо равнище и тези неща, които може да научи, няма къде другаде да научи. Ако човек успее да ги научи ще е добре за всеки играч. Без това един играч самичък да е придирчив към себе си, няма по какъв начин да реализира фантазиите си.”

Постоянно сравняван с Матей Казийски, Аспарух Аспарухов следва своя път във волейбола. Сега един горделив татко изпраща своя наследник, който ще застане един до друг на игрището със самия Казийски.

“Ние имаме волейболния Меси и в случай че синът ми има опцията да е един до друг с него - нищо по-хубаво от товa”, сподели от своя страна бащата на Аспарух, който е със същото име и фамилия като сина си.

“Мисля, че там ще науча доста неща с него и състезателите, които са там, ще основат друга атмосфера, което е доста значимо за моята възраст”, приключи геният.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР