Един от големите пропуски на българската образователна система е, че

...
Един от големите пропуски на българската образователна система е, че
Коментари Харесай

Пет неща, които да направите, за да опознаете по-добре родния си град

Един от огромните пропуски на българската просветителна система е, че не знаем задоволително за градовете, в които сме родени и израснали. Това се дължи на обстоятелството, че по този начин нареченото краезнание не се преподава в учебно заведение към момента и доста деца нямат визия за забавната история на личните си обитаеми места. В тази публикация ще ви разкажем няколко метода, посредством които може да се запознаете с градската история на родното си място: 

1) Четете книги за локална история

Почти за всяко обитаемо място има написана книга, в която се споделя неговата история. За огромните градове в България даже има по няколко на разнообразни създатели. Купете си ги или ги вземете от локалната библиотека - все са способи, посредством които можете да научите повече за историята на родния си град. 
 Вдъхновяваща история, която всеки би трябвало да прочете Вдъхновяваща история, която всеки би трябвало да прочете
Една вдъхновяваща история за положителното и чудото. История, която ни демонстрира, че постоянно има вяра, постоянно има смисъл, даже ситуацията да...

2) Посетете музеите в града 

В доста от музеите в градовете има извънредно забавни обстоятелства и истории, които си коства да бъдат научени от хората. Като възпитаници имахме сходни проведени визити, само че за жал с течение на времето тази наклонност отшумя. Струва си да разгледате музеите в родния си град - можете да останете сюрпризирани. 

3) Посетете локалния Държавен архив 

Държавен списък безусловно е институцията, която играе ролята на груповата българска памет. Държавният списък има доста забавни функционалности и вътре може да намерите страхотни истории и експонати, които са част от предишното на дадения град. Посетете го - няма да съжалявате. 
 Спомен за април, 1876 година (ВИДЕО) Спомен за април, 1876 година (ВИДЕО)
145 години се навършват през днешния ден от Априлското въстание. То избухва прибързано поради изменничество на 20 април остарял жанр (1 май нов сти...

4) Посетете локални турове

Почти във всеки огромен град се организират турове, които описват за локалната история. Те постоянно са безвъзмездни и се водят от запалянковци, които имат предпочитание да разпространяват историята на родното си място. 

5) Гледайте исторически филми за града си

В предишното са правени доста документални и исторически филми за българските градове. В това няма нищо неприятно, само че масата от модерни младежи си нямат разбиране за тези неща. Потърсете онлайн дали няма филм за родния ви град или най-малко за даден аспект от неговата история. Ще останете сюрпризирани какви неща може да научите. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР