Един от големите играчи в застраховането American International Group (AIG)

...
Един от големите играчи в застраховането American International Group (AIG)
Коментари Харесай

Могъщ застраховател придоби конкурент в сделка за $5.56 милиарда

Един от огромните играчи в застраховането American International Group (AIG) ще придобие презастрахователната компания Validus за 5.56 милиарда $, оповестява Bloomberg.

Това е първото разширение на американската компания, която мина през интервал на тежки съкращения и едвам не почина по време на финансовата рецесия.

Големите акционери на Validus ще получат по 68 $ на акция, което е 46% награда по отношение на цената на затваряне на скъпите бумаги в петък.

Придобиването би трябвало да бъде завършено в средата на 2018 година, само че договорката незабавно ще стартира да се прибавя към приходите на AIG и доходността на акциите, потвърдиха от компанията.

Покупката на Validus е следващият знак, че AIG се връща на пазара на огромни покупко-продажби след години на редуциране на разноските и стратегически промени. Застрaхователят преговаряше за придобиване на Voya Financial в договорка за над 10 милиарда $ преди договарянията да се разпаднат през ноември през тази година.

" Validus е отличен стратегически актив за AIG, добавяйки нови предприятия и качества към общата ни застрахователна активност, разширявайки нашия мениджърски екип и задълбочавайки нашия опит в подписването ", уточни в изказване изпълнителният шеф на AIG Брайън Дюпро.

Застрахователите в Северна Америка се уголемяват в профилирани бизнес линии, с цел да се опълчват на по-строгата ценова конкуренция за покритието на потребителските и обичайните парцели.

Validus, чиято пазарна стойност възлизаше на към 3.71 милиарда $ в петък, обезпечава отбрана на първичните застрахователни компании, които са ориентирани към произшествено, морско и профилирано презастраховане.

Придобиването обезпечава на AIG редица преимущества, измежду които присъединяване в групите на най-старият осигурителен пазар в света - Lloyd`s of London.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР