Един от големите герои от епичния мач с Локомотив (София)

...
Един от големите герои от епичния мач с Локомотив (София)
Коментари Харесай

Стефан Христов: Мечтая за трансфер в чужбина, но има какво още да дам на Витоша



Един от огромните герои от епичния мач с Локомотив (София) – Стефан Христов, дойде във Витоша (Бистрица) при започване на 2017 година и бързо се утвърди като изявен голмайстор. Нападателят осъществя 5 гола в 7 мача и единствено тежката травма, която получи на стадион " Ивайло " във Велико Търново, му попречи да усили още повече головата си сметка.

През първия сезон на " тигрите " в майсторската ни група Христов се трансформира дружно с Григор Долапчиев във водещия изпълнител на отбора, откакто означи 5 гола в 32 мача, последният от които в 120-ата минута във вратата на Локо (София). Именно Стефан осъществя и дузпата, направила допустимо привидно невъзможното – „ тигрите “ да останат в елита.

Пред формалния уебсайт на клуба Христов, който има 2 попадения на сметката си през актуалната акция, приказва за сложните мигове предишния сезон, невероятната нощ на „ Лаута “ и персоналните си упоритости.

- Стефане, дойде в Бистрица при започване на 2017-а като потвърден голмайстор, бързо оправда упованията с представянето си на терена, като единствено тежката травма, която получи, ти попречи да запишеш повече от 5 гола в 7 мача. Каква бе първичната ти настройка, откакто реши да сложиш екипа на Витоша?
- Когато пристигнах в тима на Витоша, упованията към мен бяха да въвеждам голове. Нещата започнаха да се получават още през цялото време, тъй като в състава имаше положителни футболисти и като цяло позитивни резултати досега. Въпреки че получих тежка контузия, съумях да вкарам няколко значими попадения, с които способствах за отличния завършек на сезона. Самият аз, когато избрах да се преместя в Бистрица, го направих за да се развъртвам като футболист, от една страна, а от друга, да оказа помощ на отбора да реализира огромната си фантазия – да се класира за Първа лига. В момента се усещам благополучен във Витоша и се веселя, че за втора пореднага година сме част от елита на България. За мен най-важното е да съм на терена и да давам всичко от себе си във всеки един мач.

- Пропусна историческия бараж против Нефтохимик предишното лято, само че пък този май се оказа под светлините на прожекторите след спиращия дъха конфликт с Локомотив (София) на „ Лаута”. Вярваше ли, че сходно нещо може да се случи?
- Абсолютно! Бях уверен и преди двата баража, че ще успеем да излезем крайни спечелили.

- Вкара може би най-важния си гол с фланелката на Витоша в последната секунда на въпросния мач, а минути по-късно невъзмутимо осъществя дузпата, с която невъзможносто стана допустимо – оцеляхме в елита. Какво изживя в тези минути – след гола, преди дузпата и след нейното осъществяване...
- Това е страст, която не може да се опише по никакъв метод. Всичко се случи в действителност доста бързо. Бях сигурен в себе си и имах вяра, че ще вкарам гол без значение в коя минута. След това, когато пристигна осъществяването на дузпи, психическото преимущество бе на наша страна и имахме нужната убеденост. Дълбоко в себе си знаех, че ще вкарам решителната дузпа. Последвалата наслада бе неописуема.
 Витоша Бистрица - Локомотив Сф @@@
- Какво си казахте с момчетата преди осъществяването на 11-метровите наказателни удари?
- Както към този момент загатнах, психическото преимущество бе на наша страна и ние бяхме уверени в себе си. Казахме си само, че би трябвало да осъществим по-добри дузпи от тях и ще спечелим мача. В последна сметка, за наша наслада, нещата се получиха.

- Да се върнем малко по-рано предишния сезон. Защо толкоз дълго време чакахме първата си победа? Колко тежко бе да запишем 35 следващи срещи без триумф?
- Много е тежко за един футболист да изиграе толкоз доста мачове, в които да не запише триумф. Беше мъчно за всички ни, само че ние не се предадохме. Тренирахме интензивно и до последно вярвахме, че ще успеем да запишем първа победа, а по-късно и да реализираме огромната си цел – да си осигурим място в Първа лига и през сегашния сезон.

- Кое в последна сметка се оказа решаващо, с цел да се спасим?
- Упоритостта, желанието ни да се потвърждаваме във всеки един мач и най-много вярата се оказаха решаващи за оставането ни.
 Витоша (Бистрица) - Дунав (Русе) @@@
- Какво през днешния ден е по-различното от това, което бе предходната акция?
- Имаме нов треньор в лицето на Росен Кирилов и няколко нови попълнения, с които тимът доби още повече самочувствие и убеденост. Самите ние също повишихме вярата в себе си, по-късно, което направихме предишния сезон. Благодарение на всичко това започнахме добре сезона и към този момент записахме няколко победи.

- Докъде може да стигне Витоша този сезон?
- Вярвам, че този сезон ще бъде по-успешен от предходния. Надявам се да продължим с положителните резултати, с които овреме да си подсигуряваме присъединяване в елита и следващата година, а да не чакаме до последно.

- Какви са твоите персонални упоритости?
- За момента се усещам ужасно в тима на Витоша и съм уверен, че има какво още да дам на този клуб. Договорът ми е до края на сезона. Надявам се да продължа да се представям добре и за какво не да си осигуря даже трансфер в чужбина.
Първа лига 11 кръг, неделя 7 октомври  Етър 1:0краен резулат  Витоша (Бистрица)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР