Един от големите герои на Локомотив (Пловдив) от финала за

...
Един от големите герои на Локомотив (Пловдив) от финала за
Коментари Харесай

С историческата Купа на България в ръце Мартин Луков подкрепи роден футболен проект

Един от огромните герои на Локомотив (Пловдив) от финала за Купата на България нощес – Мартин Луков, поддържа българския план за развиване на футболни гении „ Football X”. С историческата първа „ черно-бяла “ купа в ръце националът застана зад самодейността и прикани всички деца на възраст сред 10 и 17 години да провокират себе си и да вземат присъединяване в първия по рода си подготвителен лагер сред 15 и 20 юли в София.

Луков е следващият наш изявен футболист, който застава зад плана „ Football X”. Преди него това направиха двама от основните играчи на Левски – Иван Горанов и Мартин Райнов, любимецът на Сектор „ Б “ Роман Прохазка, нападателят на полския елитан Арка (Гдиня) Александър Колев, националът в редиците на Берое Милен Желев и полузащитникът на Витоша (Бистрица) Ивайло Лазаров.

Припомняме, че работилият с куп международни футболни звезди Петер Шрайнер ще бъде основен треньор това лято на дебютното издание на Football X. Първият по рода си професионален футболен подготвителен лагер, който ще се организира от 15 до 20 юли в София, ще даде на най-хубавите млади футболисти в България допустимо най-висококачествено образование, с което ще цели да способства за тяхното професионално и личностно развиване.

Изтъкнатият немски експерт, който има дълготраен опит като основен координатор и треньор на гениите до 19 години в академията на Шалке 04, е с голяма роля Месут Йозил, Лерой Сане, Юлиан Дракслер, Мануел Нойер и още куп други немски гении да стигнат до международния връх.

В екип с Шрайнер ще бъде и работещият от дълги години в Германия Николай Илиев. Двамата треньори са добре познати на българските си сътрудници, откакто бяха лектори в провелия се предишния март първи International Coaching Seminar в София, проведен точно от юношата на ЦСКА.

Football X ще даде опция на не повече от 80 деца на възраст сред 10 и 17 години, които са прекарали най-малко три години в професионална футболна академия в страната или в чужбина, да се включат в подготвителния лагер. В рамките на шест дни участниците ще имат опция да проведат осем тренировки под управлението на Шрайнер, Илиев и българския екип треньори.

Програмата на събитието включва и профилирани лекции по отношение на тактическата и техническата подготовка на младия футболист, метода му на хранене и възобновяване, основното значение на душeвността и други Ще се проведат и специфични проби, с помощта на които всеки един участник ще може да съпостави равнището си с това на връстниците си от Германия. Football X ще бъде първият подготвителен лагер у нас, който ще предложи и " Master class " -ове с някои от най-хубавите български футболисти от близкото минало.

Голямата изненада пък е, че със съдействието на Шрайнер и Илиев двама от футболистите, създали най-хубаво усещане с държанието си на терена и отвън него по време на Football X, ще вземат присъединяване в подготвителен лагер на един от водещите немски тимове.

За повече информация по отношение на Football X посетете www.footballx.org или формалната Facebook-страница на събитието https://www.facebook.com/footballxbg/
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР