Един от главните отговорници за пилотската академия на Ferrari Джок

...
Един от главните отговорници за пилотската академия на Ferrari Джок
Коментари Харесай

Във Ferrari са изненадани от Мик Шумахер

Един от основните отговорници за пилотската академия на Ferrari Джок Клиър призна, че е прелестно сюрпризиран от скоростта, която Мик Шумахер демонстрира в своята първа година във Формула 1.

Изненадата на 57-годишния британец идва на фона на кариерата на сина на седемкратния международен първенец Михаел Шумахер в дребните формули, където той най-често имаше потребност от повече от година за акомодация. В дебютната си акция във Формула 1 обаче той води своя съотборник в Haas Никита Мазепин с 9:2 победи в квалификациите, като единствените проваляне на германеца бяха в Монако и Унгария. И в двата случая обаче той даже и не взе участие в сесията за място след произшествия в третата свободна подготовка.

" Донякъде съм сюрпризиран “, призна Клиър.

" Работим от известно време с него в академията и го познаваме добре. Той няма да е сюрпризиран, че най-големите рецензии към него в дребните формули бяха поради бавната му акомодация. Той не е някой, който още със сядането си в даден болид прави усещане. Ако обаче му се даде втора година в даден шампионат, тогава към този момент той стартира да се показва мощно и постоянството му е впечатляващо.

" Всъщност, съм впечатлен от неговата скорост тази година, в случай че би трябвало да съм почтен. Очаквах Никита да е по-бърз от него в първата част на сезона “, добави Клиър.

Той също по този начин изясни и една от най-силните страни на Шумахер, а точно неговата добра работа с противоположната връзка.

" Това е една от неговите най-силни страни сега. Казваш му нещо един път и той незабавно се приспособява и го прави. Наистина е доста прелестно да работиш с интелигентни водачи и те се стимулират сами сега, в който им дадеш нещо ново за учене, нещо, което да подобрят и те го вършат “, приключи Клиър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР