Един от финалистите в турнира за купата на през 2022

...
Един от финалистите в турнира за купата на през 2022
Коментари Харесай

Фрайбург забрани използването на своите клубни символи за съвместни стоки с РБ Лайпциг

Един от финалистите в шампионата за купата на през 2022 година забрани потреблението на своите клубни цветове или емблема за взаимни възпоменателни артикули с съперника си. Феновете в страната от дълго време подлагат на критика Лайпциг като изкуствено основан клуб, чието битие е станало допустимо само с помощта на големите вложения от спонсора Ред Бул и неговия съосновател Дитрих Матешиц.

е основан през 2009 година, когато австрийският милиардер Матешиц купува тим от пета дивизия и го ребрандира на своята компания за енергийни питиета под ново име. Лайпциг, който доближи до общо трети край в шампионата за купата на, е непрекъснат участник в Първа от 2016 година насам.

" Биковете " се изправят против шотландския Рейнджърс на полуфиналите в шампионата Лига Европа, като предходната седмица завоюваха първата среща вкъщи с 1:0. Република България Лайпциг играе домакинските си мачове на " Ред Бул Арена ", който е с потенциал за над 46 хиляди фенове. Финалът в шампионата за купата на Германия сред Фрайбург и Лайпциг ще се организира на 21 май на олимпийския стадион в Берлин.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР