Един от фамилията Глейзър – Кевин, е готов да се

...
Един от фамилията Глейзър – Кевин, е готов да се
Коментари Харесай

Глейзър сдава 13% от Манчестър Юнайтед

Един от семейството Глейзър – Кевин, е подготвен да се отдръпна от Манчестър Юнайтед. Той е най-възрастният от огромната фамилия, след татко си Малкълм, откакто фамилията пое контрола над „ алените дяволи” преди 14 години. Новината пък пристигна малко, откакто от клуба оповестиха, че имат спад в приходите през този сезон за първи път от години.

Отборът също по този начин ще би трябвало да търси нов спонсор за фланелките си, откакто от Шевролет се отхвърлиха да удължат с нови седем години своя договор.

Английските медии откриха метод да намерят по какъв начин Кевин Глейзър е трансформирал документите си от второкласни към първокласни и по този метод е дал вяра за почитателите от северозападна Англия. По този метод фондовата борса в Ню Йорк ще може да предложи акциите на клуба по-лесно на евентуални купувачи.

Уловката обаче е такава, че в случай че се стигне до продажба на въпросните 20,899,366 акции, което са 13% от клуба, може да усложни в допълнение продажбата от останалата част от фамилията. Всяко физическо лице или компания, която има интерес към Юнайтед ще изиска да бъдат „ заключени” останалите акции на Глейзър и няма да продадат дяловете си в избран интервал от време. Това е по този начин, тъй като при друга продажба на огромен брой акции ще понижи цената на дяловете и по този начин ще обезцени инвестиция на бъдещия покупател.

Има спекулации, че Брайън, Едуард и Дарси Глейзър също желаят да се отърват от Ман Юнайтед, само че Жоел и Ави, двама от шефовете на Юнайтед, отхвърлят изрично да се откажат от клуба, откакто отрязаха интерес от Саудитска Арабия по-рано през годината.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР