Един от емблематичните бивши нападатели на гранда Левски - Петър

...
Един от емблематичните бивши нападатели на гранда Левски - Петър
Коментари Харесай

Курдов пред ТОПСПОРТ: Ганчев е най-големият позитив на ЦСКА, някой трябва да каже на Буш и Мапуку как се рита топката

Един от емблематичните някогашни нападатели на гранда Левски - Петър Курдов показа мнението си за протичащото се в клуба в последните месеци, за равнището на тима в мачовете от футболния хайлайф на страната, а очерта и хипотетичната си визия за развиването на състава в близко бъдеще.

Футболният експерт по традиция беше оптимално прям и непосредствен в мнението си, като за следващ път прикани " сините " почитатели и ръководители да прегледат препоръчаното от него мнение за обстановката на " Герена " като градивна рецензия и рекомендация, а да не бързат да се засягат от острия му език.

Ето какво показа Петър Курдов пред ТОПСПОРТ :

Г-н Курдов, преди известно време, още веднъж в изявление за медията ни загатнахте, че Левски ще претърпи развиване, че треньорската промяна в клуба ще окаже въздействие, както и че осъществените прехвърляния могат да подобрят обстановката в Левски. Виждате ли към този момент това да се случва?
- И аз, а и всички левскари, можем с просто око да забележим какво е ситуацията в Левски. Не е положително. Но не преставам да настоявам, че за това е отговорен един-единствен съответен човек. Една персона, която не знам кой и за какво позволи до треньорския пост в клуба. Николай Митов. Той е повода за неубедителния Левски, който всички ние, считано към сегашния миг, можем да забележим на терена. Да, мина време от премахването му и някои аспекти несъмнено се трансформираха. Но нещата няма по какъв начин да се случат като с магическа пръчка.

 Снимка 322120
Източник:

Одобрявате ли Левски на Делио Роси? Митов въпреки всичко остава в предишното. Харесва ли Ви методът на италианеца към отбора? Начинът, по който съставът се показва в срещите си.
- Ще Ви отговоря по този начин - Делио Роси пристигна и сподели на някои позабравили главните неща във футбола състезатели, по какъв начин в действителност се тренира. Как би трябвало да се приготвят и какво би трябвало да вършат, в случай че желаят да заслужат мястото си в Левски. Защото те са част от тима, инцидентно или не.

И какво се случи?
- Ами част от тях " спукаха гумите ". Явно са мислили, че ще не престават както досега, че може и без да се напъват доста да играят на " Герена ", само че им беше показано, че това просто няма по какъв начин да се случи.

Това румънче, което го поставят понякога на върха в офанзивата, за нищичко не става. Идва до него топката, а той се чуди да я гледа ли, да я дъвче ли, да я плюе или пък да я гълта...

Кои футболисти визирате? С Вас постоянно си приказваме намерено и с нужната конкретика.
- Това румънче, което го поставят понякога на върха в офанзивата, за нищичко не става. Идва до него топката, а той се чуди да я гледа ли, да я дъвче ли, да я плюе или пък да я гълта... Както желаят да ме схващат. А " сътрудника " му в офанзива е по-тромав и от мен. А знаете по кое време съм спрял аз с футбола. Не е обикновено това. Те играят в Левски. Все отново ние постоянно, без изключение, през годините сме разполагали с големи, страхотни нападатели, в чисто футболно отношение. С такива, които вземат решение мачове, и на които се гласоподава доверие да носят отговорност за целия тим. Това, в тези двамцата съответно, по никакъв начин не го виждам.

 Снимка 304870
Източник:

Тоест - през зимата в тима може да се замислят за ново попълнение в офанзивата, в случай че Ви разбирам вярно.
- Най-малко. Ако пък нямаме опция, дано най-малко някой им покаже на тия момчета по какъв начин да я ритат топката, от коя страна, по какъв начин се води напред, когато я виждат пред краката си... Не е съществено това. Още повече в тим като Левски. Няма по какъв начин да стане. Започваме да изоставаме от ден на ден и повече от конкуренцията.

Лудогорец и ЦСКА?
- На мача, който те направиха между тях, можем единствено да им завиждаме в Левски. И да си мечтаем за подобен с наше присъединяване. Моля да ме цитирате - значимото за ЦСКА е, че Гриша Ганчев ръководи клуба. Това е човек, който в последните 28 години не просто съществува в българския спорт, а работи за него. Лично. От първо лице. Някой пита ли се по какъв начин по времето на непобедимите Левски и ЦСКА, на звездите в двата тима и шампионските сезони, той успяваше да направи Литекс номер едно? Някой вълнува ли го фактът, че когато той хареса футболист, върви персонално да го гледа и го утвърждава? А по-късно на въпросния играч всички му се радваме и ахваме по него. Това е човек, който схваща от футбол. Той е най-големият позитив на " Армията ".

 Снимка 316351
Източник:

Как оценявате статуквото в Левски, от позиция на метода, по който клубът се управлява? Целите са ясни и е реалност, че се работи за развиването на тима.
- Крайно време беше някакви " локомотивчета ", които обитаваха на " Герена ", да спрат да участват в Левски. Да осъзнаят, че нямат място в тима. Такива, които не знаят кой е Стефан Аладжов. Човек, който заслужава управителен пост в Левски, а не да стои настрана на мачовете и " локомотивците " да го подминават с вирната глава. Ето че и Батков, всевъзможен може да е, само че се оказа, че е опростил огромен дълг. По негово време, още веднъж споделям - без значение от персоналното ми мнение за него - обстоятелствата говореха задоволително. Печелеха се трофеи, купи, суперкупи... Сега по този начин ли е, запитвам аз? Не е.

Ако всичко върви както би трябвало, можем през идващия сезон да се надяваме на по-хубави неща

Да се върнем на представянето на тима. Къде виждате Вие разковничето? Как ще се стабилизира тимът и ще стартира още веднъж не просто да побеждава, а да прави това както почитателите желаят - по безапелационен метод?
- Като ги научим нападателите ни да вкарват. Навремето Краси Борисов се майтапеше с емблематичния Къци на " Герена ", че като маркира игрището с машината, която обрисува игровите линии на терена, би трябвало да прави по един кулоар на крилата, който да води от тъча към наказателното поле. Че да знаят в каква посока да се движат крилата. И в този момент такива линии е добре да им очертаем. Смея се, само че не е смешно, а е трагично. Не можем да треперим по 90 минути за автоголове против Локо и Монтана. Не е обикновено това. Наско Сираков не се появява пред медиите постоянно, не приказва доста, само че на мен ми притегля вниманието всяко негово мнение. Той сподели на Роси, че получава заем на доверие, само че тимът би трябвало да бъде безапелационен и да бележи. Това е истината. Става дума за Левски, въпреки всичко. Не е какъв да е състав.

 Снимка 319165
Източник:

Кога ще се случи това? Как виждате Вие бъдещето на тима? Реални ли са стремежите към спечелването на купата и купата още през този сезон?
- Нека вярната работа продължи. Нека всичко се развие по естествения метод и стартират да падат голове и да се играе на високо равнище. Вярвам, че по този метод, в случай че всичко върви както би трябвало, можем през идващия сезон да се надяваме на по-хубави неща. И дано експертите, критиците, разбирачите и всички, които ги е еня за Левски, не се сърдят и наскърбяват от острия ми език. А да одобряват казаното от мен като градивна рецензия. Нека си споделяме истините в очите и спрем да се заблуждаваме. Левски би трябвало да има действителна и ясна визия за опциите и задачите си във всеки един миг.

 Мехди Бурабия може да играе за Мароко на Мондиал 2018
Бивш ас на Левски с късмет за Мондиал 2018

Мехди Бурабия попада в проектите националния селекционер на Мароко
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР