Един от емблематичните български футболни отбори - Миньор Перник, отбеляза

...
Един от емблематичните български футболни отбори - Миньор Перник, отбеляза
Коментари Харесай

В Перник отпразнуваха вековния юбилей на "Миньор"

Един от емблематичните български футболни тимове - " Миньор " Перник, означи своя 100-годишен празник.

Местните ентусиасти се събраха, с цел да поддържат своя отбор при успеха над " Спортист " Своге с 5:0, а по-късно отпразнуваха разгрома и значимата дата с торта и тостове.

Снимка: Фейсбук

В 19-ата минута срещата беше прекратена от почитателите, които направиха заря и пуснаха димки. След това мачът продължи.

Иначе празненствата, свързани с юбилея на пернишкия клуб, започнаха преди мача, когато беше открита паметна плоча в чест на създателите на първия клуб през 1919 година, който тогава носи името " Кракра ".
Снимка: Фейсбук
" Миньор " е достигал 2 пъти до 4-то място в елитната футболна лига - през 1955 година и 1961 година През 1958 година играе на край за Купата на Съветската войска, само че губи от " Спартак " Пловдив.

В последните години перничани играят в Югозападна трета лига.
Феновете на " Миньор " или управление по футболна експанзия (ВИДЕО) Перничани са подготвени на всичко за техния обичан клуб и го реализират с пушки, фойерверки и... снежни топки
Празненствата по случай 100-годишнината на " Миньор " ще продължат и през юли 2019 година Тогава отборът ще играе показателен мач с " Миньор " Чикаго.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР