Един от елитните български плувци Антъни Иванов е със заявка

...
Един от елитните български плувци Антъни Иванов е със заявка
Коментари Харесай

Антъни Иванов ще участва в четири дисциплини на Държавното по плуване през уикедна

Един от елитните български плувци Антъни Иванов е със поръчка за четири самостоятелни дисциплини на идното държавно отборно състезание, което ще се организира през уикенда на басейн " Спартак " в столицата.

Участието на 24-годишния играч се чака с огромен интерес, откакто попадна в центъра на сериозна дискусия с федерацията по плувни спортове (БФПС) в последните седмици след отхвърли да подпише контракта за финансиране, несъгласен с част от клаузите в него.

Антъни Иванов ще започва за своя клуб Черно море на 50, 100 и 200 метра бътерфлай и 50 метра свободен жанр.

С максимален интерес се чака дисциплината 100 метра бътерфлай при мъжете, където Антъни Иванов ще се конкурира с други две изявени имена в българското плуване - Йосиф Миладинов и надарения играч на Вихрен (Сандански) Петър Мицин.

Йосиф Миладинов, който се състезава за " Спринт " (София), ще се срещне с Антъни Иванов и в другите си две декларирани дисциплини - 50 бътерфлай и 50 метра свободен жанр.

17-годишният Мицин ще започва общо на четири дисциплини - с изключение на на 100 бътерфлай, ще взе участие и на 200 метра бътерфлай, 400 метра свободен жанр, където държи националния връх, както и на 200 метра съчетано.

На държавното отборно състезание за присъединяване са декларирани 326 състезатели от 38 клуба.

Шампионатът е подготовка за олимпийските игри в Париж 2024 и за международното състезание в японския град Фукуока това лято.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР