Един от ефектите на пандемията бе, че много силно ускори

...
Един от ефектите на пандемията бе, че много силно ускори
Коментари Харесай

Apple пуска безплатни курсове по програмиране

Един от резултатите на пандемията бе, че доста мощно форсира процеса на цифровизация в целия свят.

Класните стаи внезапно се реалокираха в интернет, както и работните срещи, а технологиите станаха някак още по-важни и значими за живота в световен проект.

И до момента в който някои промишлености се борят да оцелеят, много клонове на IT сферата означиха напредък и продължиха стремително да наемат хора.
 Снимка 487649

В отговор на това една от най-големите софтуерни компании в света разгласи, че започва стратегия за курсове по програмиране, предопределени за учителите.

По думите на компанията, задачата е да се усили броят на хората с умения в компютърните науки, като за момента планът е предопределен единствено за територията на Съединени американски щати.

Същевременно компанията разгласи, че прибавя цялостен лист с нови запаси и принадлежности в програмата си за компютърно образование " Everyone Can Code ", която към този момент се ползва в над 5000 учебни заведения по света.
 Снимка 487648

Има и нов документ, наименуван " Quick Start to Code ", който съставлява занимателен пролог в света на програмирането.

Той също е наличен за целия свят, предопределен е за деца над 10 години и родителите им, a единственото условие е да употребяваме iPad или Mac, с цел да стартираме.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР