Един от двата най-големи австралийски града - Сидни, е обграден

...
Един от двата най-големи австралийски града - Сидни, е обграден
Коментари Харесай

Сидни е в прегръдката на нова вълна от пожари

Един от двата най-големи австралийски града - Сидни, е обкръжен от към седем пожара, вилнеещи с нова мощ от през днешния ден, заяви БГНЕС, базирайки се на BBC. Градът е затрупан с гъст пушек през последната седмица.

Smoke shrouded Sydney and surrounding areas after wildfires continued, causing hazy conditions.

Around 25 fires were burning across New South Wales, killing at least six and destroying dozens of homes. https://t.co/DnGd2s1Ex7 pic.twitter.com/VO5GTN7pwc
— ABC News (@ABC) December 5, 2019
Около 100 горски пожара бушуват в австралийския щат Нов Южен Уелс (NSW), като най-тежка е ситуацията в покрайнините на Сидни.
Повече от 2000 пожарникари се борят с големите пламъци, почнали преди седмици, само че ескалирали последните два дни. Кадри, снимани на терен по южната граница на града, демонстрираха, че пожарникарите бягат, до момента в който пламъците бързо се популяризират.
Шест души са починали и повече от 600 домове са разрушени след експлоадирането на пожарите в Австралия през октомври. Повече от 1,6 милиона хектара земя в Нов Южен Уелс към този момент са изгорели. Пожари бушуват и в Куинсланд, Виктория, Южна Австралия, Западна Австралия и Тасмания.
Продължаващите пламъци утежняват качеството на въздуха в Сидни - което е надхвърлило " рисковите " равнища в поредни дни.
Приемът в лечебните заведения е повишен с най-малко 10% през последните седмици поради дима, обявиха здравни служащи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР