Един от двата най-големи авиопроизводители в света – Airbus, сключи

...
Един от двата най-големи авиопроизводители в света – Airbus, сключи
Коментари Харесай

Огромна поръчка на самолети

Един от двата най-големи авиопроизводители в света – Airbus, подписа покупко-продажби с четири самолетни компании за производството на 255 самолета. Общата стойност на покупко-продажбите е 30 милиарда USD. Нови самолети ще получат унгарската Wizz Air, американската Frontier, мексиканската Volaris и чилийско-аржентинската JetSMART. Всички четири авиопревозвача влизат в портфолиото на капиталовата компания Indigo Partners.

Нискотарифната европейска самолетна компания ще получи 75 машини от модела A321neo и 27 броя от A321XLR. A321neo е с потенциал до 220 пасажери с прехвръкване без зареждане до 7400 км.

Airbus възнамерява значителен растеж на производството на самолети в околните години. През месец май компанията заяви за сглобяването по 64 самолета на месец от началото на второто тримесечие на 2023 година Това е численост по-голяма от тази до началото на пандемията.

През октомври доставчиците на Airbus изрекоха опасения, че авиационния пазар, който мощно пострада от пандемията и затварянето на границите, може и да не успее да отговори на проектите за доставка на материали на производителя.

На 13 ноември Airbus предвижда, че самолетните компании, лизинговите компании и товарните превозвачи ще купят над 39 000 нови самолета до 2040 година на процедура няма смяна в прогнозите преди пандемията. Тогава от Airbus оповестиха, че в интервала 2019-2038 година ще произведат 39 200 самолета.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР