Един от двамата заподозрени в участие в нападението срещу журналисти

...
Един от двамата заподозрени в участие в нападението срещу журналисти
Коментари Харесай

Един от заподозрените за участие в терористичния акт в Париж бе освободен

Един от двамата обвинени в присъединяване в нападението против публицисти край остарялата постройка на сатиричния седмичник "Шарли ебдо ", бе освободен, заяви Българска телеграфна агенция.

На мъжа на се били повдигнати обвинявания, откакто е бил арестуван покрай местопроизшествието към час след нападението.

В същото време полицията е задържала през нощта още един човек, някогашен комшия по апартамент на основния обвинен за нападението. Сега под стража по случая са арестувани седем души.

В петък четирима души бяха ранени при нахлуване с нож в Париж покрай мястото, където се намираше редакцията на сатиричния "Шарли ебдо ". Нападението с мачете бе осъществено в 11-и регион на Париж, пред остарялата централа на "Шарли ебдо ", сподели министър-председателят Жан Кастекс, който отиде в спешния център на министерството на вътрешните работи.

Редакцията на "Шарли ебдо " бе атакуван от терористи през януари 2015 година. Тогава двама ислямисти лишиха живота на 12 души, измежду които двама служители на реда, охраняващи публицистите. Последваха доста закани от радикали и редакцията беше преместена в различен регион на Париж. Адресът й се пази в загадка, а публицистите се охраняват от над 80 чиновници на реда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР