Един от двамата руски дипломати в България, които бяха обявени

...
Един от двамата руски дипломати в България, които бяха обявени
Коментари Харесай

Единият изгонен руски дипломат напусна България

Един от двамата съветски дипломати в България, които бяха оповестени за личност нон грата в понеделник поради обвинявания в шпионаж, напусна страната, оповестява ТАСС, като се базира на руското посолство в София.

" Руският посланик напусна територията на България в четвъртък. Вторият посланик, диагностициран с коронавирусна зараза, ще направи това незабавно след възобновяване и получаване на негативни PCR проби. Българската страна, на която бяха показани нужните медицински документи, удостовери единодушието си за тази насилствена стъпка ", оповестили още от дипломатическата задача на Русия.

В понеделник българското външно министерство разгласи двама чиновници на съветското посолство в София за личност нон грата и уточни, че би трябвало да изоставен България в границите на 72 часа. В същото време съветското посолство акцентира, че " смята решението на българската страна за безразсъдно ".

На 19 март прокуратурата на България заяви, че шестима сегашни и някогашни чиновници на Министерството на защитата и военното разузнаване на страната, с поддръжката на Европейски Съюз и Съединени американски щати, са арестувани по съмнение в шпионаж за Руската федерация. В понеделник Софийският военно-окръжен съд по искане на следствието сложи под стража петима от тях. Друг обвинен беше освободен под гаранция, защото прокуратурата не настояваше за ареста му.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР