Един от членовете на Висшия съдебен съвет - Атанаска Дишева

...
Един от членовете на Висшия съдебен съвет - Атанаска Дишева
Коментари Харесай

Атанаска Дишева от съдийската колегия: Процедурата по предложението за отстраняване на Гешев може да приключи до края на май

Един от членовете на Висшия правосъден съвет - Атанаска Дишева от съдийската гилдия, съобщи, че " процедурата по предлагането за премахване на основния прокурор може да завърши до края на май ".

Тя приказва пред БНР. Дишева е сюрпризирана от дейностите на прокурорската гилдия.

" Необяснимо е за мен самата държанието им. Защото знаете евентуално, че в четвъртък ние имахме мотив да се занимаваме с този въпрос, аз самата го повдигнах, предложих чак идната седмица да се занимаваме, само че те отхвърлиха, същите тези, които в този момент са вносители на предлагането. Какво тъкмо ги е стимулирало, фактически не мога да кажа. Известно е на всички говоренето в общественото пространство за желанията на оповестения кандидат-премиер и всичко, което последва в това. Но другояче предлагането е обосновано с условия, които фактически биха могли да послужат за съображение за предварително освобождение, в случай че се потвърдят ", сподели тя.

На Иван Гешев, който късно нощес се върна от посещаване в Съединени американски щати, ще му бъде връчено предложение за предварително преустановяване на мандата.

То бе импортирано от шестима членове на прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет.

След връчването Гешев има 7 дни, с цел да изрази мнение, да уточни доказателства, както и да желае събирането на такива.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР