Един от членовете на Управителния съвет на Левски - Ивайло

...
Един от членовете на Управителния съвет на Левски - Ивайло
Коментари Харесай

Ивайло Цветков: Левски няма поводи за оптимизъм в дългосрочен план

Един от членовете на Управителния съвет на Левски - Ивайло Цветков, бе посетител в предаването " Домът на футбола ". Нойзи разяснява обстановката на " Герена ".

" С оперативното ръковдство се занимава Павел Колев, в тясно съдействие с Наско Сираков и Тити Папазов. Няма особени мотиви за оптимизъм за момента в дълготраен проект. В кратковременен проект нашата цел е да успеем да поддържаме Левски в едно устойчиво положение. Но в дълготраен проект не мога да предсказвам. По-важно е друго, че всички са обладани от възприятието за задача, че би трябвало да създадем всичко допустимо в тази стихия да сме там и да се опитаме да помогнем. С изискванията за цялостна бистрота. Да сложим основите на един нов път в Левски. Това е сериозен миг в историята на Левски. Не е имало толкоз тежки моменти за този именит отбор. За мен е чест аз да прекрача в управлението на клуба. Такъв път е вероятен - без посочени притежатели, да го назовем и път, който се базира на един здравословен финансов модел. Нещата във футболно отношение по никакъв начин не са добре. Говорим за модел на развиване, като на Манчестър Юнайтед, те имат 50, 60 спонсора. От това кой им прави четките за зъби до спонсорите за огромните неща. Този модел е вероятен. Левски е задоволително огромен бранд за България, тъй че това е пътя. За страдание Левски беше сполетян от два форсмажора - собствеността и пандемията. Ще е много по-трудно да се намерят хора, които да влагат. Това е главното предизвикателство пред всички, които работят за Левски. В това отношение не желая да сътворявам напразни очаквания. Мога единствено да подсигурявам, че ще бъдат направени всички старания ".
 15-годишен тренира с първия тим на Левски
15-годишен тренира с първия тим на Левски

Георги Тодоров привика петима юноши

" Правим просто парарел. При Манчестър Юнайтед имат семейството Глейзър. Клубът съществува, въпреки и с задължения, посредством, че е един от трите международни футболни марки ".

" Предстои да забележим дали това е допустимо. Сещам се за Бундеслига модел- 51% от акциите са за почитателите и след това, който желае да заповяда и да налива. Трябва да се търси един междинен път. В последна сметка на локално равнище не можем да следваме избран западен модел. Трябва да измислим някакъв наш нов метод. Това е нашата директна задача. Човек настръхва защо огромно нещо става дума ".

" Ако не бяха почитателите нямаше да има Управителен съвет или нещата щяха да седят по напълно друг метод. Шапки долу пред " сините " почитатели. Нашата цел е да надградим над тази скъпа помощ. При нас не може да се приложи модела от Бундеслигата, тъй като колкото и да е изпилен бюджета на един клуб, зитирам тук Павел Колев, би трябвало да си показва нещо като 500, 600 хиляди, като това е може би минимума. Феновете не са длъжни да устоят клуба. Да, би трябвало да оказват помощ с абонаментни карти, само че не да са главните източници на доходи. Трябва да се потърсят тези хора, които ще влагат тези суми ".
 Снимка 491132
Източник:

" Не мога да кажа точна цифра, това го знае изпълнителния шеф. Аз мога да кажа какъв модел си представяме. Утре има следващо съвещание на УС. Там към този момент ще се дискутира до каква степен са стигнали нещата с транферите и от какво се нуждаем. Основинте разноски са за заплати и към страната. Това, което би трябвало да се случи, в кратковременен проект най-много, най-конвертируемите футболисти на Левски да бъдат продадени. Има интерес, само че не знам за нещо съответно. Има дисбаланс в цялата селкция. Това е задача на Наско Сираков ".

" Има едно такова чувство за прочут оптимизъм във футболно отношение. Може да се построи тим от играчи, които усещат Левски като своя тим и биха дали всичко за фланелката. Особено, в случай че си тръгнат съществени фигури. През последните 10 години, когато нямаше финансови проблеми, футболът не беше най-качествения за стандартите на Левски ".

" Говорил съм с четири или пет компании въз основата на персонални контакти. Има и чуждестрании. Тъкмо въз основата на този непретенциозен опит в договарянията, нещата не наподобяват обнадеждаващо. Никой не би трябвало да чака чудеса, това е една продължавата борба. Това е развой, който ще тече най-малко 2, 3 години. Продажбата на съществени играчи е краткотрайно решение. Наско Сираков се занимава главно с прехвърлянията ".
 Левски сложи цел пред почитателите
Левски сложи цел пред почитателите

Вижте какво написаха от клуба

" Истината е, че ситацията се трансформира през множеството време. Малко по-шеговито, въпреки да няма учредения за веселба. Лодката се е пробила и поропуска вода, а ние лудо изгребваме, само че би трябвало да е достатътчно бързо. Засега се държим над водата, никой не се оплаква, стискаме зъби и се опитваме да вършим най-хубавото за клуба ", съобщи Цветков.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР