Един от членовете на треньорския триумвират начело на ЦСКА Люпко

...
Един от членовете на треньорския триумвират начело на ЦСКА Люпко
Коментари Харесай

Люпко: На всички ни е тъжно за Любо, имаме шанс за титла

Един от членовете на треньорския триумвират отпред на ЦСКА Люпко Петрович разяснява напускането на Любо Пенев по неочакван метод в навечерието на мача с Черно море. Според сърбина, всички в клуба съжаляват, че Ел Голеадор си потегли, само че е на мнение, че това си е персонално негово решение, което би трябвало да бъде почетено.

"Аз персонално мисля, че не би трябвало да се връщаме на случая с Пенев, той самичък си потегли. Това беше изненада, избирам да има разсъдък. Мен доста ми е жалост, че той си потегли. На всички ни е жалост, че си потегли, само че такова е ситуацията, само че няма какво повече да разясняваме. "

Никаква не е разликата да си на пейката и на Левски, и на ЦСКА. Не съм се изгубил по времето на Любо Пенев, ходил съм и на тренировки. Имахме добра работа с него, не съм имал обвързване да отивам на тренировки тогава. Бях да виждам играчи в Сърбия и Босна, това беше моята работа ", съобщи 72-годишният сърбин, след което проучва идния мач с Лудогорец. Според него, играчите имат хъс за победа.

"Какво има да се приказва за този мач, ще е сложен. Имаме 4-5 играчи, които не са упражнявали изцяло след мача с Черно море. Лудогорец е седем пъти първенец на България, време ще пристигна да ги бием, дали ще е в събота, дали ще е след година, дали ще е след пет... Ще пристигна. "

"Четири кръга преди края ЦСКА има късмет да е първенец, това не в било скоро. Лудогорец постоянно имаше купата 5-6-7 кръга преди края. Ако спечелим в този момент, след това още три победи и печелим купата. Това е крачка напред, а не обратно. Успех е само като се завоюва купата. "

"Най-важното нещо е да имаш положителни играчи, с цел да биеш Лудогорец. Имаме положителни играчи, в случай че някой не желае да бие, не е състезател. Всеки желае да играе и да даде всичко от себе си. Искам да играем добре и да имаме шансове да сме първенци ", съобщи Петрович, като отговори леко троснато на въпросите за контузените в състава, както и дали Рафаел Енрике е взел български паспорт.

"Питайте доктора кой е контузен, ние не сме доктори. Аз не проверявам играчите, има си лекарска работа. За Рафаел Енрике дали е взел паспорт, питайте министрите, жалко е да питате нас ", съобщи сърбинът, като разкри дали има различия в треньорското трио сред него, Добри Митов и Димитър Пенев.

"Имаме един популярен човек, на който е задължен целият български футбол - Димитър Пенев, който е бил четвърти в света. Има много вода да изтече, до момента в който някой се приближи до него. Има и рационален, добър човек, като Добри Митов, всички имаме почит към него, нямаме никакви проблеми в връзката. "

"Често съм бил треньор и на Левски, и на Литекс, в този момент оказвам помощ на ЦСКА. ЦСКА е огромен клуб, а аз съм експерт и съм работил в над 20 клуба по целия свят. Радвам се, че съм имал щастието да работя и в огромен клуб като Левски, и че съм доведен да съм в огромен клуб като ЦСКА да оказвам помощ ", показа Петрович и приказва по какъв начин е съумял да преобрази тима, с цел да победи предния кръг във Варна.

"Преди мача с Черно море имах диалози с всеки един състезател, с всяка една линия. Много време отделихме да си приказваме, успяхме ненапълно да схванат те какво желаеме от тях. Тиаго изигра най-силния си мач за сезона във Варна. Всички се трудиха оптимално, мотивираха се, още имаме късмет да сме първенци ", показа Люпко Петрович.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР