Един от членовете на Комисията по хазарта Тодор Марков, който

...
Един от членовете на Комисията по хазарта Тодор Марков, който
Коментари Харесай

Пуснаха шеф в Комисията по хазарта срещу 15 000 лева

Един от членовете на Комисията по хазарта Тодор Марков, който е измежду разследваните по делото против предприемача Васил Божков, е пуснат на независимост. Той би трябвало да заплати гаранция от 15 000 лева
Марков бе шеф на отдел “Контролна дейност” в Комисията по
хазарта. Към момента той още не е отхвърлен от служба, само че съгласно осведомени самичък възнамерявал да подаде оставка.
Марков бе упрекнат по делото на Васил Божков през февруари т.г., само че след това бе пуснат под домакински арест. Миналата седмица мярката му за неотклонение е променена в гаранция, а след съвещание през днешния ден Апелативният профилиран углавен съд е удостоверил решението като вярно и обосновано.
Един от претекстовете е, че за Марков няма доказателства да е взел участие в проведена незаконна група. Нямало и действителен риск да се укрие или да извърши закононарушение, в случай че е на независимост.
Марков претърпял и персонална драма. Баща му получил инсулт, когато схванал от малкия екран, че синът му е арестуван. Той бил откаран в болница.
После бил изместен в приют в Стара Загора, защото синът му бил под домакински арест и не можел да се мести от град в град изключително в изискванията на пандемията от COVID-19. Преди към месец бащата умрял без да види сина си. Прокуратурата е разрешила на Марков да отиде на погребението му.
От 2014 година до 2019 година Тодор Марков е бил младши специалист и е изпълнявал по-скоро деловодни функционалности. Според отбраната му в това качество той не е могъл да въздейства върху работата на членовете от комисията по
хазарта.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР