Един от четиримата британци, отвлечени в Нигерия миналия месец, е

...
Един от четиримата британци, отвлечени в Нигерия миналия месец, е
Коментари Харесай

Трима британски заложници в Нигерия освободени след преговори, четвъртият е убит

Един от четиримата британци, отвлечени в Нигерия предишния месец, е бил погубен, само че другите трима са освободени след договаряния, заяви английското външно министерство, представено от Асошиейтед прес и Ройтерс.

Четиримата бяха взети за заложници на 13 октомври в богатата нефт делта на река Нигер, където оперират доста непознати компании. Там те оказвали здравна помощ на бедните локални общности.

Британската задача в Нигерия, благодарение на нигерийските управляващи, е съумяла да обезпечи стартирането на трима от тях, само че Иън Скуайър е бил погубен, се споделя в известието на Форин офис. В него се отбелязва още, че министерството към този момент не може да даде детайлности нито за освобождението на тримата, нито за гибелта на Скуайър, тъй като сега тече следствие по случая.

В изказване на фамилиите на четиримата заложници се показва удовлетворение и облекчение, че след травматични три седмици Аланна Карсън, Дейвид Донован и Шърли Донован са се завърнали наред вкъщи си, само че и болежка и съчувствие от трагичната крах на Скуайър.

Отвличанията на чужденци от престъпни банди за откуп са постоянно събитие в Нигерия, отбелязва ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР