Един от бившите президенти на Левски - Томас Лафчис, изгледа

...
Един от бившите президенти на Левски - Томас Лафчис, изгледа
Коментари Харесай

Лафчис: Наложителна е сериозна чистка в Левски, 100 хил. фена могат да съберат 6-7 млн.

Един от някогашните президенти на Левски - Томас Лафчис, изгледа вчерашния домашен мач на сините против Лудогорец. Ето какво сподели той пред Гонг за обстановката в клуба:

" Чувството да се завърна вкъщи беше прелестно. Не съм бил на мач на Герена от 16 септември 1999 година Гледал съм само срещите от Шампионска лига на Националния стадион. Снощи против Лудогорец отидох най-много поради Наско Сираков, който персонално ме предложения. Знаех, че това е значимо начало за него и за левскарската общественост и желаех да дам своята поддръжка. Без Левски Сираков е като дърво без корен. Беше доста хубаво чувството да бъда заобиколен от някогашни притежатели на клуба, както и от митове на тима. Истината е, че преди време съм получавал предложения от Иво Тонев и Павел Колев за други мачове, само че по разнообразни аргументи не съумях да отида.

Левски е толкоз популярен най-много поради почитателите. Видяхме какво направиха последователите в последните месеци, в този момент на ход е управлението. Но като гледах нощес кои хора бяха към мен, съм уверен, че ще успеем. Започваме да приличаме на този огромен клуб, какъвто постоянно сме били. Даже направих асоциация с Ливърпул, без значение че те са с червени екипи и са клуб на напълно друго равнище. Иска ми се всички да сме прегърнати и да пеем за обичания клуб, както го вършат те. Почувствах блян за обединяване измежду всички и имам вяра, че вървим към него.

Бившият вратар е сигурен, че Сираков ще успее да върне Левски на върха. Според него в идващия месец му е нужно най-много успокоение, с цел да се направи актуализация на бюджета, който не би трябвало да е в ущърб на качеството.

" Левски е акционерно сдружение и по тази причина не може да бъде на почитателите, както е Барселона да вземем за пример. Да, те могат да оказват помощ за бюджета на клуба, само че няма по какъв начин да го устоят. Примерно с членски импорт - последователите може да внасят сред 10 и 100 лева на година. При 100 хиляди последователи, това прави към 6-7 милиона лв.. Никак не е малко, тъй като съгласно мен Левски може да се устоя с много по-малък бюджет от последните години. Останалите доходи би трябвало да са от реклама, тото, тв права.

Наложително е да има и сериозна чистка в тима. Има доста мъртви души, които играят по два мача на сезон. Левски не е благотворително сдружение и няма изгода от такива играчи. Добре ще е и да се понижи администрацията. Притиснати сме в ъгъла - и финансово, и спортно-техническо.

Наско е сполучлив началник, потвърдил се е в годините. Никой не чака от него да устоя клуба, само че може да ръководи. Вярвам, че ще работи за чист и същински Левски. Ако бъде подсилен, ще успее ", безапелационен е Лафчис.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР