Един от безспорно приятните анонси по време на отминалото Е3

...
Един от безспорно приятните анонси по време на отминалото Е3
Коментари Харесай

Играта по Проклятието Блеър ще е изцяло сингъл преживяване

Един от несъмнено приятните анонси по време на отминалото Е3 беше този на Blair Witch – игра по известния хорър от 1996.

Проектът беше показан по време на панела на Microsoft, като разработчик на играта ще са Blobber Team, студио, което познаваме с работата им по арт-хоръра Layers of Fear и фантастичния трилър Observer. Наскоро GameInformer взеха решение да научат повече за това какво ще съставлява плана на полското студио, като за задачата беседват за мотивацията им да създадат видеоигра по кино лентата и какви са упоритостите им свързани с Blair Witch.

В основата си, играта ще съставлява напълно сингъл прекарване от първо лице, което въпреки и да употребява средата и детайли от кино лентата, ще споделя напълно друга история.

„ Това е изцяло друга история. Става дума за наш личен автентичен взор над това какво би могло да се случи в тези гори. Но, да, играещите евентуално ще разпознаят някои места и обстановки от кино лентата “, изяснява Мачией Ячек от Blobber. „ И да, сингъл прекарване е. Това е най-хубавият метод да преживеете един смут без някой непрекъснато да ви приказва в ухото. Най-добре ще се играе в тъмна стая, самичък и със слушалки “, добавя той.

Ячек споделя също по този начин, че самият филм значително кореспондира с работата им до момента, като акцент в Blair Witch ще е психическата страна на протичащото се, а не оцеляването единствено по себе си.

„ Героите са хванати в клопката на гората и приклещени в пространството и в тази самобитна времева дупка. Никога не си сигурен какво тъкмо се случва. Това е и нещо, което споделяме с „ Проклятието Блеър “ и считам, че може да представим един взор, който е ориентиран повече към психическата страна на протичащото се. Не толкоз с лице към сървайвъл детайла, тъй като това не е нещото, което вършим. Освен това нямаме няколко героя, както във филмите. Имаме Елис и кучето му Булит. Искахме, за пръв път в нашата история да покажем процеса на привързване с изкуствен интелект или NPC в играта. Смятаме, че е позитивно да имаш някой с теб в гората, защото няма да си толкоз самичък и изолиран от всичко. В същото време, ние даваме на играещите причина да се грижат за кучето. Ако нещо неприятно му се случи, то ще се отрази директно на героя ви и геймплея “, декларира Ячек.

Що се отнася до главните механики, които екипът интегрира в играта, централно място ще заема камерата, която ще носите и ще ви оказва помощ в разнообразни обстановки, като да вземем за пример да разрешавате загадки. Освен това, за пръв път Blobber вкарва в своя игра и пердах, който обаче няма да е нещо обичайно, като бива описван като подобен с този в Alan Wake.

Blair Witch излиза за Xbox One и PC на 30.08.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР