Един от българските ученици, които пострадаха след взрив на цистерна

...
Един от българските ученици, които пострадаха след взрив на цистерна
Коментари Харесай

Трима български ученици, пострадали в Болоня, остават в болница

Един от българските възпитаници, които пострадаха след гърмеж на цистерна на автомагистрала в Болоня през вчерашния ден, към този момент е изписан от болничното заведение, оповестява. Той обаче остава под лекарско наблюдаване и от време на време би трябвало да се явява за превръзки. Трима остават в болница. Ученикът, който е най-тежко потърпевш при случая, е в профилирана болница в Чезена. Той е с изгаряния по долната част на краката и петите. Още 2 момчета са в болница с втора степен изгаряния.
 Болоня БГНЕС

Вчера мощна детонация унищожи аутобана наоколо до летището на Болоня, откакто цистерна с избухлив товар връхлетя върху редица от спрели транспортни средства. При случая почина водачът на цистерната. Ранените са 145, седем от които са тежко потърпевши, оповестиха през днешния ден градските здравни управляващи, представени от ДПА. Първаночално се твърдеше, че жертвите са две, а потърпевшите са сред 60 и 70 индивида. Видеозапис от мястото на вчерашния случай демонстрира цистерната със запалими субстанции да се забива в задната част на различен камион, който е спрял поради натовареното придвижване към летището в Болоня. Цистерната избухва в пламъци, избълвайки голямо кълбо огън и черен дим, който се издига в небето над местопроизшествието, отбелязва Българска телеграфна агенция.
 Болоня БГНЕС

Общо седем възпитаници в Професионалната гимназия по механотехника " Владимир Комаров " в Силистра попаднаха в периметъра на взривната вълна при детонацията на камиона-цистерна на автомагистрала край Болоня през вчерашния ден, като множеството от тях имаха леки пострадвания. Пострадалите български младежи, трима от които остават в болница, са част от група от 20 единайсетокласници, които са на на практика стаж в локална компания в Италия. Групата се съпровожда от четирима преподаватели от учебното заведение, в това число и директорката. Пред Дарик Татяна Кинджакова увери, че децата са добре и че за тях се поставят нужните грижи.-->
 Болоня БГНЕС
За момента не е постъпило нито едно искане учениците да се приберат в България предварително и те ще останат да довършат стажа си.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР