Един от българите, спасен от горящия ферибот, е освободен от

...
Един от българите, спасен от горящия ферибот, е освободен от
Коментари Харесай

Освободиха от болницата един от сънародниците ни, спасен от пожара на ферибота

Един от българите, избавен от горящия ферибот, е освободен от болничното заведение, където бе настанен. 

Министерството на външните работи спомага на българите, евакуирани след пожара на ферибота в Йонийско море, да отпътуват от остров Корфу.

Сънародниците ни ще дойдат довечера в Игуменица, откъдето ще заминат с рейс за България. Част от тях ще бъдат извозени до Италия, както те сами са поискали.

Първите 38 българи към този момент отпътуваха за България, като се чака те да дойдат всеки миг в страната, съобщи нюз.бг.

По информация на консула ни в Солун, който от през вчерашния ден е на остров Корфу, двамата българи, настанени в болнично заведение, са в положително положение. Единият към този момент е напуснал болничното заведение, а другият, който бе интубиран, е нормализиран и без заплаха за живота.

По данни на гръцките власти седем български жители не престават да са в неизвестност след случая.

Българското посолство в Атина и генералното ни консулство в Солун са в непрекъснат контакт с способените локални институции, като оказват цялостно подпомагане.Българските жители могат да потърсят настояща информация за своите близки, пътували на ферибота " Юрофери Олимпия ", на следния телефон в Ситуационния център на Министерство на външните работи: 02 948 3051.

Спасителите към момента не могат да се качат на горящия втори ден ферибот до остров Корфу, оповестява БНР.

В последния час гръцките морски сили правят доста комплицирана интервенция, след като корабът е почнал да се накланя и има заплаха да потъне. Изтеглят го на безвредно място като в същото време не престават да го обливат с вода, с цел да понижат температурата в горящия бранш.

Към момента е невъзможно на ферибота да се качат спасители. В затворената част на кораба температурата е над 500 градуса.

В подготвеност да се включат в избавителна акция са водолази и пожарникари, както и екипи за реакция при бедствия.

Днес показания пред следователи и прокуратура в Корфу дадоха капитанът и екипажът на кораба, както и избавените пасажери.

Все още се обясняват аргументите за пожара.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР