Един от авторите на златната арт инсталация на площад Александър

...
Един от авторите на златната арт инсталация на площад Александър
Коментари Харесай

Дизайнът на златната арка в София бил сменен заради липса на пари. Авторите признаха несъвършенството му

Един от създателите на златната арт апаратура на площад " Александър Невски " призна за несъвършенствата в плана и даде пояснения за реализацията му на фона на публичното неодобрение в обществените мрежи.

В своя позиция във Фейсбук фондация " Колективът ", която е директно забъркана в реализацията на коледната декорация, показва, че дизайнът и размерите на арката са били изменени единствено два дни преди тя да бъде конфигурирана на терен. Причината за това се оказва липсва на средства в авансово заложения бюджет.

Предварителният план е бил арката да бъде необятна 7 м и висока 4,5 м - мащаб, който кореспондира на мащаба на улицата.

" Два дни преди деня на инсталацията на терен, в чата на работната дизайн група, към екипа ни бе изпратен скрийншот с изменение в дизайна на арката, където забелязахме лека смяна в композицията. Това, което пропуснахме е, че и стойностите на размерите на арката също са били изменени. След инсталацията разбрахме, и повода - последна оферта за 7-метровата арка по справедливи аргументи е предоставена в последния миг и сумата за нея е била несъвместима с от дълго време заложената бюджетна рамка за коледно-новогодишните действия на общината ",пишат от фондацията.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР