Един от арестуваните при протеста в петък вечер пред Министерския

...
Един от арестуваните при протеста в петък вечер пред Министерския
Коментари Харесай

Арестуван на протеста е с комоцио в Пирогов

Един от задържаните при митинга в петък вечер пред Министерския съвет е настанен в неврохирургията на " Пирогов ". 23-годишният Евгени Марчев е бил арестуван в Трето районно през нощта, а рано сутринта е откаран в болница. Това описа пред Mediapool татко му. Според него синът му е удрян, има голям брой синини и натъртвания. Бащата описа, че дружно със брачната половинка си, която е доктор, е прекарал нощта пред районното ръководство, откакто е схванал, че синът му е задържан. Майката е упорствала да прегледа сина си, защото е доктор. Не ѝ е било разрешено и е пусната при задържания на сутринта.

Арестуваният Евгени Марчев е студент по право в университета в Хага, описа татко му. В България е приключил Американския лицей. Прибрал се е неотдавна поради рестриктивните мерки, наложени поради епидемията от ковид. Марчев-баща описа, че в петък вечер синът му е бил на митинга пред Министерски съвет.

" Пожела да излезе на открито с негови другари. Отишъл е може би там, където не е трябвало. Бил е в предните редици на момчета, които са били не на тротоара, а на улицата. Отзад са почнали да ги блъскат хора с черни блузи и шапки, а той също имаше черна шапка на главата си. И е от първите хора, които несправедливо са понесли багра, а тези, които са хвърляли не са понесли никакви последици от полицията. Бил е безусловно пребит ", описа Марчев.

Той съобщи, че не знае дали синът му битият, сниман на видеото, което се популяризира от петък вечерта в обществените мрежи, тъй като не го е гледал.

Арестуваният евентуално ще бъде упрекнат в безчинство и несъблюдение на полицейско предписание, стана ясно оъ думите на шефа на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджиев. Заедно със Марчев са арестувани още 17 души. Двама от тях са с престъпни регистрации – един за кражба, а различен за машинация. Според Хаджиев двама от тях са се оплакали от главоболие и по тази причина са отведени в болница. Шефът на столичната полиция изясни, че общото им здравословно положение било положително.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР