Един от акцентите от пресконференцията на ръководството на Левски в

...
Един от акцентите от пресконференцията на ръководството на Левски в
Коментари Харесай

Иска ли Сираков обединение на феновете?

Един от акцентите от конференцията на управлението на Левски в сряда бе желанието за обединяване на почитателите. Изрази го както мажоритарният притежател Наско Сираков, по този начин и членът на Управителния съвет на клуба Борис Георгиев. Вторият даже призна, че поради напрежението с част от последователите страда и касата на " сините ".

Иска ли обаче Сираков обединяване на почитателите и помирение с тези, които са твърдо срещу ръководството на клуба. Бърза дисекция на казаното в сряда демонстрира, че това е под сериозен въпрос. Веднъж, тъй като самият притежател призна, че е отворен за диалози с всички, само че месеци по-рано отхвърли редица предложения на разнообразни фракции. 

" Съжалявам доста, аз не съм продажница на повикване, тъй като те решили 4 дни преди Общото заседание да си вършат среща с управлението - разгласи през май месец Сираков, запитан за отвод за среща с част от последователите. - Не бях в София и го заявих. Дни по-късно бях на Общото заседание и всевъзможни въпроси, каквито желаеха, можеха да бъдат обсъдим там. "

Сега той още веднъж получи няколко предложения за среща и диалози, въпрос на време е да стане ясно дали ще се случат или още веднъж именитият голмайстор на " сините " ще откри причина, с цел да не се яви. 

Вторият и по-голям аспект на конференцията бяха изнесените данни за санкциите, наложени на Левски през 2023 година по отношение на тези от миналата. Оказа се, че през последните 12 месеца те са нарастнали в пъти. 

„ Има отрицателни условия, които утежняват обстановката в клуба. Глобите през цялата 2022 година са в размер на 120 хиляди лв.. Тази година те са в размер на 428 хиляди лв.. Оставям на вас да прецените каква е повода за това “, разкри юрист Георгиев. Повече от несъмнено е, че тази информация е изнесена с ясното единодушие на самия мажоритарен притежател.

А данните още веднъж се разпалиха войната сред самите последователи на столичния гранд. От една страна са тези от Сектор Б, посочени с пръст като основни виновници. Срещу тях са всички останали, както бе и на последното домакинство с Локомотив (Пд), когато трибуната зад вратата бе освирквана от Сектор А и В поради възгласи против Сираков. 

Факт е, че в този момент санкциите са надалеч по-сериозни, само че " сините " търпяха тежки наказания от УЕФА за хора на пътеходите на мачовете с Апоел и Айнтрахт, а това се наблюдаваше във всички браншове, освен в Б. 40 000 евро бе за случаите в Скопие, където агитката бе смесена, а в родния футбол Сектор А също имаше своите " изцепки ", последната от които против Ботев (Пд) през ноември. А от Сектор В полетяха куп ракети към Г в дербито с ЦСКА през октомври. Не липсваха и случаите, в които Сектор Б в реалност носеше санкции на " сините ", само че е прекомерно извънредно да се каже, че 428 000 лв. са дело на единствено една естрада, а всички останали са почтени.

Изнесените данни в сряда обаче разпалиха войната в Левски, тъй че защо помирение става въпрос, когато това бе остроумен ход от страна на управлението. Много елементарно може да се стигне до извода, че напрежението надали скоро ще напусне рамките на стадион " Георги Аспарухов ", а огромният губещ е Левски.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР