„Един обикновен финансов въпрос се превърна в нещо голямо. От

...
„Един обикновен финансов въпрос се превърна в нещо голямо. От
Коментари Харесай

Кирил Ананиев разкри лъжите на проф. Плочев

„ Един елементарен финансов въпрос се трансформира в нещо огромно. От това няма смисъл. До в този момент никой не ми е докладвал, че има проблеми с разплащането на Здравната каса “. Това съобщи министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на опазването на здравето ва третия кабинет на Бойко... към профила в утринния блок на Нова тв.

Припомняме, че на 16 февруари здравният министър Кирил Ананиев изиска шефът на НЗОК проф. Камен Плочев да подаде оставка. Причината - поради дълг от 270 милиона лв. към непознати здравни каси Плочев изискал от Народното събрание актуализация на бюджета на НЗОК, която не била съгласувана с Министерството на здравеопазването и Министерския съвет.

„ Камен Плочев по закон би трябвало да внесе проектозакон за Касата. Той написа дописка с десетки диспути за медикаменти и лечебни заведения, само че нито едно изречение за това, че има проблем с НЗОК. Няма проблем с разплащанията. Няма и финансови аргументи да бъде отказано лекуване на българските жители. 270 милиона лв. изискуем към непознатите каси. Ще изплатим 70 милиона към тях още тази година “, добави той.

„ Нямам право да внеса оставката на Плочев в Народното събрание по закон. Но нямам и законова спънка да му желая оставката. Една от лъжите, които той изрече е, че сме се виждали единствено един път за четири месеца. Не желая да споделям, че въпросът е политически, само че е допустимо да е подобен “, сподели още Ананиев.

„ Плочев отхвърли за писмото до ръководителя на Народното събрание, излъга ме в очите. Той реши да обиди и личния състав си, че са го подлъгали да подпише писмо без да го прочете “, разкри здравният министър.

„ Не мога да си показва, че подобен заслужен доктор може да се забърка в нещо сходно, човек, който ръководи над 3 милиарда лв.. Не бих заплашил Плочев, не знам дали различен го е заплашвал. А писмото не го одобрявам като удар против мен “, съобщи още по тематиката министърът.

„ Защо ни е този скандал, когато в действителност работим интензивно за смяна на модела в здравния бранш “, приключи Кирил Ананиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР