Един нов рекорд, който ще бъде поставен, е, че ще

...
Един нов рекорд, който ще бъде поставен, е, че ще
Коментари Харесай

Рекорден брой изборни секции за българите в чужбина


" Един нов връх, който ще бъде подложен, е, че ще има доста по-голям брой секции. На изборите през април достигнахме един безпрецедентен брой от 464 секции, само че с въведените промени в изборния кодекс, единствено автоматизирано отворените секции са към този момент 568. Очакваме те да доближат до 800 ". Това обяви Иван Кондов, непрекъснат секретар и ръководител на РГ " Избори ".

По думите му това ще има позитивен резултат върху нашите сънародници в чужбина, тъй като " ще им даде опция по-спокойно да гласоподават и няма да има проблем и с опашките ". 

Кондов изрази вяра, че по този метод ще бъдат облекчени изискванията, при които ще се гласоподава. " Създали сме нужната организация, като нашата цел е да осигурим максимално почтени и транспарантни избори ", акцентира той.

Кондов разясни, че заявките този път са по-малко от тези за изборите през април, само че има още една седмица до крайния период.От управлението на Работна група " Избори " в МВнР обясниха, че българите, които през юли ще са в Гърция, ще могат да гласоподават в 29 секции. 

" В Северна Гърция ще има секции на всеки 20 минути една от друга по цялото крайбрежие ", каза Калин Анастасов, заместник-председател на РГ " Избори ".

По думите му ни чакат " невиждани избори от позиция на размера на секции и броя на гласуващите ".

" В Обединеното кралство се чака сънародниците ни, живеещи там, да гласоподават в съвсем над 130 секции За сравнение през април бяха 35 ", разясни Анастасов.

По думите му " високият брой на секциите не е в директна релация с изявеното предпочитание на нашите сънародници да гласоподават - 37 000 подадени заявки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР