Един незабравим музикален уикенд очаква пловдивските меломани на 26 и

...
Един незабравим музикален уикенд очаква пловдивските меломани на 26 и
Коментари Харесай

Дни на музиката в Балабановата къща


Един паметен музикален уикенд чака пловдивските меломани на 26 и 27 ноември, като част от програмата на МФ „ Дни на музиката в Балабановата къща “. В него ще вземат участие цигуларя Светлин Русев – един от най-изтъкнатите солисти на нашето време, квартет „ Филхармоника “, формиран от водачите на обособените групи в Софийска филхармония, именитият квинтет „ Пилекадоне “ – притежател на премия „ Златна лира “ на СБМТД, надарените млади оперни артисти Стефани Кръстева – сопран и Емил Павлов – тенор и контрабасистът Деян Великов. Към тях ще се причислят харизматичните младежи Леа Дашкова и Ясен Кадиев, определени за функциите на Ромео и Жулиета след общонационален кастинг.



В концерта на 26 ноември от 18.30 ч. в Епископската базилика  ще прозвучат творби от Паганини, Пиацола и Милчо Левиев в осъществяване на Светлин Русев и квартет „ Филхармоника “.

На 27 ноември от 18.30 ч. в Балабановата къща  ще оживеят две от най-великите любовни истории за всички времена – на Ромео и Жулиета от великата покруса на Уилям Шекспир и на Тони и Мария от „ Уестсайдска история “ на Ленард Бърнстейн. Вярна на своята дългогодишна задача за показване на млади оперни артисти на сцената на МФ „ Дни на музиката в Балабановата къща “, популярната оперна прима Красимира Стоянова приготвя артистите Стефани Кръстева и Емил Павлов особено за присъединяване им в музикалния театър „ Ромео и Жулиета вечно “.

Международният фестивал „ Дни на музиката в Балабановата къща “ е част от Културния календар на Пловдив и се реализира с поддръжката на Община Пловдив, Фондация „ МузикАртисимо “ и Министерство на културата.

Билети в мрежата на Ивентим.бг и на място преди концертите.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР