Един необичаен факт: Испания субсидира бизнеса на разработване на видеоигри

...
Един необичаен факт: Испания субсидира бизнеса на разработване на видеоигри
Коментари Харесай

Испания оряза €2 милиона от бюджета на разработчиците на видеоигри

Един необикновен факт: Испания субсидира бизнеса на създаване на видеоигри вътре в страната, с цел да форсира развиването на търговията. Още един факт: Испания няма да субсидира разработчиците тази година. Сега всички испански студия пресмятат загубата от неналичието на обещаните два милиона евро (около 2,4 милиона долара), които в действителност са събирани благодарение на Европейския съюз.
Според публикация в El Español, испанският министър на силата, туризма и цифровия ред Алваро Надал (да, в реалност е назначен подобен министър) е отказал да разпредели тези два милиона евро на към 20 разнообразни самостоятелни разработчици на видеоигри. Всяка компания би трябвало да получи сред €50 000 и €150 000. Част от тези пари са били предопределени и към някои съответни екипи от по пет индивида и даже по-малко, които работят върху своите първи заглавия. Все още не е ясна повода за това решение.

Според изследване на NewZoo , Испания е четвъртият максимален пазар на видеоигри в Европа. През последните години броят на фирмите, работещи в тази област, е скочил, само че има и доста „новородени“ студия с най-малък капитал. От иберийската страна са излезли и се чака да излязат заглавия като Crossing Souls от Fourattic, Metroid: Samus Returns от MercurySteam, както и шлагерът Rime и The Sexy Brutale от студио Tequila Works.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР