Един най-бързо прогресиращите тенис таланти в България - Илиян Радулов,

...
Един най-бързо прогресиращите тенис таланти в България - Илиян Радулов,
Коментари Харесай

Български тенис талант получава пряк достъп до веригата на АТР

Един най-бързо прогресиращите тенис гении в България - Илиян Радулов, ще получи спомагателна опция за развиване на професионално равнище през 2023 година Благодарение на новата взаимна стратегия на интернационалната федерация (ITF) и мъжката професионална асоциация (АТР) 17-годишният пловдивчанин ще играе в квалификациите на осем шампионата от сериите " Чалънджър " идващия сезон.

Проектът " Ускорител " (Accelerator Programme) беше показан при започване на тази седмица от АТР. Той планува тенисистите от Топ 20 във финалната класация на ITF за 2022 година да получат " уайлд кард " за осем разнообразни съревнования с награден фонд $50 000 или $75 000 - непосредствено за главната скица за тези от 1-во до 10-о място и за пресявките за тези от 11-о до 20-о.

Радулов приключва годината под №14 в света, откакто направи страховит край на сезона в Съединени американски щати. През предходната седмица Илиян стигна до 1/2-финал на сингъл и завоюва купата на двойки в тандем с Адрияно Дженев на най-престижния младежки шампионат в света - " Ориндж Боул " в Плантейшън, Флорида.

По-рано през годината българският младеж извоювани и две трофеи на сингъл от календара на ITF. Той победи на шампионат от първа категория в Сърбия и на шампионат от второкласен в Германия. Възпитаникът на " Тракия " (Пловдив) ще стартира 2023 година под №9 в международната класация за юноши, откакто през януари от нея отпаднат 18-годишните състезатели.

" Много е значимо всички в тениса да работят дружно, с цел да се основат нови благоприятни условия за младите играчи. Със съдействието си ние осигуряваме по-светло бъдеще за нашия спорт и подсигуряваме, че идните генерации ще имат благоприятни условия да доближат до най-високото равнище в тениса ", съобщи президентът на ITF Дейвид Хагърти при представянето на стратегия " Ускорител ".

Председателят на АТР Андреа Гауденци пък добави: " Тенисът постоянно е бил спорт, който възнаграждава усилния труд, и ние би трябвало да създадем среда, която разрешава на младите и целеустремени играчи да доближат своя капацитет. Наша отговорност е да отворим вратата и да им позволим да процъфтяват в спорта. Тази стратегия е трасето за първенците от идващото потомство и ние чакаме с неспокойствие да ги забележим в игра през 2023 година "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР