Един наскоро прочул се фен на конспиративната теория, че земята

...
Един наскоро прочул се фен на конспиративната теория, че земята
Коментари Харесай

Лудият Майк полетя в небето на самоделната си ракета и оцеля

Един неотдавна прочул се почитател на тайната доктрина, че земята е плоска, на име Майк Хюз, най-сетне съумя в събота (24 март) да се издигне в небето над земното кълбо на самоделна ракета, задвижвана с пара, заяви Live Science.

Планът на " Лудия " Майк от ноември 2017 година е, да се изстреля нагоре на височина от 550 метра над пустинята в Калифорния и да направи фотоси, а по-късно да се приземи с парашут. Снимки от такава височина би могъл да направи всеки, в случай че се покатери на доста висока постройка или даже дребен рид и ще може да " потвърди " като Хюз, че Земята е плоска.

Всъщност, даже и дете може да потвърди, че Земята е кръгла, въпреки че кривината на планетата не става забележима с невъоръжено око, до момента в който не се издигнем на височина от към 10 700 м.

Във видеото от " Noize TV "  се вижда по какъв начин Хюс влиза в най-горния конус на ракетата на фона на пустинните планини. Ракетата е закрепена със скеле върху камиона на Хюз.

Изстрелването се случва след два несполучливи опита - единият бе анулиран, след като Бюрото за ръководство на земите планува, че ракетата му ще се разбие в социална земя. А в другия опит от 3 февруари ракетата не напусна подложката, която бе на частна земя този път. ( " Noize TV " сподели мъчителните 11 минути онлайн от събитието).

Този път 61-годишният водач на лимузина Хюз създаде рампа, с цел да може да започва под отвесен ъгъл, който да му разреши да се върне обратно на частна земя. В събота ракетата излетя сполучливо право нагоре в атмосферата, достигайки 572 метра над пустинята Мохаве, покрай Амбой, Калифорния, преди да направи " твърдо кацане, при което се откъсва конуса на носа ", означи той на страницата си във Фейсбук.

Конусът, вътре с Хюс, падна на Земята, прикован към парашут. Той падаше с 560 км/ч, преди да отвори парашута си - това не бе задоволително, с цел да го забави до безвредна скорост, тъй че Хюз трябваше да отвори втория парашут, преди да падне в пустинята, както се вижда в предаването онлайн на " Noize TV ".



След кацането Хюз съобщи пред Associated Press, че с изключение на болките в гърба, е добре и " омекотен ".

Крайната му цел?

По негови думи, Хюз желае да построи нещо, наречено " Рокоун " (Rockoon), или ракета, която ще полети във въздуха от борда на запълнен с газ балон. След това ракетата ще се раздели и ще води Хюз на надморска височина от 110 километра, където може да направи фотоси, с цел да потвърди, че Земята е плоска, оповестява АР. Човек може да види кривината на Земята, единствено в случай че се издигне на надморска височина на към 10 700 м.

" Вярвам ли, че Земята има форма на фризби? Вярвам, че е по този начин ", съобщи той в предходен видеоклип, оповестен на страницата си във Фейсбук. " Знам ли сигурно? Не. Ето за какво желая да отида в космоса ".

Разбира се, съществуват доста способи да се потвърди, че Земята е сфера, без да се отива в космоса.

Цялата история на " Лудия Майк ", който има вяра, че Земята е плоска и опитите му да го потвърди, може да прочетете в НаукаOFFNews.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР