Един на всеки пет пациенти с е диагностициран с в

...
Един на всеки пет пациенти с е диагностициран с в
Коментари Харесай

Един на всеки пети с COVID-19 е с ментални проблеми три месеца след заболяването

Един на всеки пет пациенти с е диагностициран с в границите на три месеца след позитивното тестване за вируса. Това сочи изследване, извършено в Съединени американски щати от NIHR Oxford Health Biomedical Research Center и Оксфордския университет.
Анализът на електронните здравни досиета на 69 милиона души в Съединени американски щати, в това число над 62 000 случая на COVID-19, демонстрира, че доста от тях страдат от тревога, или бодърствуване.
 Хроничният стрес и депресиите са най-разпространените психологични заболявания Хроничният стрес и депресиите са най-разпространените психологични заболявания
Най-масово публикуваните психологични болести са хроничният стрес и депресиите. Това сподели в изявление за Агенция „ Фокус ” п...
" Когато споделяме безпокойствие, имаме поради действителна диагноза, а не признак, който всички имаме понякога ", сподели доктор Макс Такет, провеждащ анализите, пред Евронюз. " Така че несъмнено има връзка сред COVID-19 и психологичното здраве ", добави той.
Специалистът изясни, че една четвърт от хората, които са имали психологични болести след поставената им диагноза COVID-19, в никакъв случай през живота си не са имали психиатрична диагноза, което съгласно него е " много обезпокоително ".
Проучването също по този начин открива, че слагането на диагноза за психологично разстройство през годината преди експлоадирането на вируса води до 65% нараснал риск от COVID-19.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР