Един милиона шаранчета бяха пуснати във водите на яз. „Малко

...
Един милиона шаранчета бяха пуснати във водите на яз. „Малко
Коментари Харесай

Един милион шаранчета заплуваха в яз. Малко Шарково

Един милиона шаранчета бяха пуснати във водите на бент. „ Малко Шарково”. Рибата, която е със приблизително тегло 20 – 25 г, е дарена от Стоян Желев – рибопроизводител от село Роза. Екипът на Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури (ИАРА) транспортира рибата със специфични съдове от фермата в с. Роза до язовира, оповестиха от ИАРА.

„ Днешната акция е следващото доказателство за положителната работа сред Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури и сектора. Освен, че пазим бент. „ Малко Шарково” от бракониери, годишно правим и зарибяване. По този метод поддържаме популацията на рибните типове и даваме опция тя да се усилва в бъдеще”, сподели доцент доктор Галин Николов, изпълнителен шеф на ИАРА. Той акцентира, че днешното зарибяване е едно от най-големите в региона за последната година.
Язовир „ Малко Шарково “ е измежду най-големите язовири в България. Намира се в Област Ямбол, на 2 км. от едноименното село в Странджа и на 5 от държавната граница сред България и Турция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР