Един милион южнокорейци се отказаха от шофьорските си книжки в

...
Един милион южнокорейци се отказаха от шофьорските си книжки в
Коментари Харесай

Южна Корея вече използва цифрови шофьорски книжки

Един милион южнокорейци се отхвърлиха от шофьорските си книжки в интерес на цифрова опция, захранвана от блокчейн, която се свързва с приложението за смарт телефони PASS. Това съставлява повече от 3% от цялото население водачи в Южна Корея, показва профилираното издание Cointelegraph. По данни за 2019 година са регистрирани 32,6 милиона водачи.

Това е първата позволена цифрова идентификационна карта, която се употребява в цяла Южна Корея, получила утвърждение от Министерство на науката и осведомителни и информационни технологии през септември 2019 година

Проектът започва през май от южнокорейскатата полиция в партньорство с Корейската работа за придвижване по пътищата и три съществени снабдители на далекосъобщителни услуги в страната: SK, KT и LG U +.

За предишния месец 27 центъра за тестване на шофьорски книжки в Южна Корея към този момент употребяват приложението PASS за възобновяване и преиздаване на цифрови шофьорски книжки. Законно приетият документ за идентичност може да се употребява за идентификация и доказателство за възрастта да вземем за пример в комерсиалните обекти, продаващи цигари и алкохол.

Потребителите демонстрират цифровата си брошура посредством баркод или QR код в приложението. За некорейските поданици има даже британска версия на шофьорските си документи.

Други браншове, в това число тези, които се занимават с коли чартърен и услуги за споделено пътешестване, също изследват опцията да употребяват тези идентификационни номера като сурогат на инспекциите лице в лице.

Южна Корея е про блокчейн...

Само тази седмица Южна Корея разгласи голям брой интеграции на блокчейн технологиите. Например платежната стратегия на града Съннам ще бъде разширена посредством издаване на нови цифрови ваучери за дарове. На плажовете в Бусан пък ще може да се заплаща за услуги с Bitcoin (BTC) и Ethereum (ETH).

Една от най-големите банки в Южна Корея KEB Hana Bank си партнира с Corporation Expressway Corporation за въвеждане на система за пътни такси, основана на блокчейн технологията, за всички автомагистрали в страната.

Южна Корея не е единствената страна, която гледа на прехода от съществуващите лицензи към цифровите им формати посредством блокчейн. Припомняме, че в края на 2018 година австралийското държавно управление разгласи тестване на цифрови лицензи, учредени с Еthereum, които могат да заменят физическите.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР